131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ÖMER ERTÜRK; “EGE BÖLGESİ’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN KAPISIYIZ”

15 Ocak 2020, Çarşamba 06:26

     


2019 yılını değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, bölgedeki sanayi kuruluşlarının çok büyük olması sebebiyle iş hacmi olarak 2019’un 2018’e göre iyi bir noktada tamamlandığını söyledi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, ALTO Genel Sekreteri Sezen Gürgen, ALTO Yönetim Kurulu Üyeleri Hamdi Erdem ve Şaban Atalan katıldı.

“2019’u 2018’e göre iyi bir noktada bitirdik”

ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıya katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Saka’nın ardından söz alan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk de basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Konuşmasında 2019 yılını değerlendiren Ömer Ertürk, bölgedeki sanayi kuruluşlarının çok büyük olması sebebiyle iş hacmi olarak 2019’un 2018’e göre iyi bir noktada tamamlandığını söyledi. Ertürk, “Özellikle son üç aydaki iveme bizi çok mutlu etti. Bunun istihdama katkısını da inşallah 2020 senesinde görürüz. 2018 yıl sonu itibariyle 12 milyar dolara yakın bir ihracatımız varken 2019 Kasım ayı itibariyle 13.3 milyar dolar gibi bir rakama çıkmışız. Bu da yüzde 10 gibi ihracatta bir artışımız var demek.” ifadelerini kullandı.

“Dış ticaret fazlası verecek gibi görünüyoruz”

Her dönem dış ticaret fazlası veren bir bölge olduğunu söyleyen Ömer Ertürk, “Bu sene bayağı bir dış ticaret fazlası verecek gibi görünüyoruz. İthalatımız da geçen sene 11 milyar dolara yakınken şuanda 7.7 milyar. Bunun içerisinde firmalarımızın büyüklüğü etken. Biz Ege Bölgesi’nin dış dünyaya açılan kapısıyız. Bu, önümüzdeki süreçte biraz daha artacak ve öne çıkacak gibi gözüküyor. Toplam elleçlememiz geçen sene yılsonu itibariyle 54 milyon ton iken Kasım itibariyle 60 milyon tondayız. Bu da yaklaşık olarak yüzde 18 civarında bir artış gösteriyor şuanda. Toplamda son ayı da koyduğumuz zaman bu yüzde 10 olacak gibi görünüyor. Elleçleme konusunda konteynere geldiğimizde ise geçen sene yılsonu itibariyle 944 TEU’daydık, şuanda yine Kasım sonu itibariyle 1.04 TEU’dayız. Yani 1 milyonu aşmış durumdayız. Bu 1,1 milyon TEU’ya ulaşacak gibi. İleriki dönemlere baktığımızda buradaki hedefimiz iki milyonun üzerinde. Bu konudaki projelerimizi gerekli bakanlıklara iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler