131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

YORGANCILAR: "ENERJİ MALİYETLERİ ÜRETİMDE ENFLASYONA NEDEN OLACAK"

15 Şubat 2022, Salı 06:21

     


EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 18 madde ile üretimde devamlılığın sağlanması adına yapılacakları sıralarken, hızlı bir şekilde aksiyon alınması gerektiğini belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar son dönemde özellikle enerji maliyetlerindeki artışların üretimde enflasyona sebep olacağını vurgulayarak “Küresel piyasalarda da artan, en büyük üretim girdilerimizden; elektrik, doğalgaz ve motorindeki son fiyat artışları, hammadde fiyatları ve yeni yıl zamları ile birlikte değerlendirildiğinde bütçe dengesini bozan, rekabet etme şansını, sağlıklı fiyatlandırmayı ve öngörülebilirliği zorlaştıran çok zor bir sürece sanayicilerimizi sürüklemektedir” diye konuştu.

Maliyet artışlarından kaynaklı, vadeli ticaretin yerini nakde bıraktığını belirten Yorgancılar “Birçok firma sermaye yetersizliği yaşamaya başladı. Yüksek orandaki faizler ile kredileri almak, hem çok maliyetli hem de temini imkansız bir hal aldı. Pandemi döneminde dünya pazarlarında yakalanan rekabetçi olma ve yeniden yapılanan tedarik zincirlerinden pay alabilmek fırsatı kaybetmememiz gerekiyor. Maliyetleri olağanüstü artan başta küçük ölçekli işletmeler olmak üzere çoğunluk küçülme ve istihdam azaltma riski ile karşı karşıyadır. Benzer sebeplerle, talebin azalması zincirleme bir şekilde üreticiye de olumsuz yansıyacaktır” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler