131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ÖMER ERTÜRK: “TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEMELLERİ SAĞLAM”

17 Ağustos 2018, Cuma 06:46

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, kararlı ve doğru adımlarla, akılcı hareket edilerek Türkiye ekonomisindeki zor dönemin üstesinden gelineceğini söyledi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ülkemizin ekonomisinde gerek küresel, gerekse iç dinamiklerimiz nedeni ile hassas bir dönem içerisinde olduğumuzu ifade eden Ömer Ertürk, “İş dünyası olarak gerekli önlemlerin uygulanması ile ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Bu süreçte reel sektörümüzün üretim ve istihdam kapasitesinin korunması son derece büyük önem arz etmektedir. Bu sürece gelene kadar birlikte geldiysek bu süreçte de birlikte yaşayacağız ve hep birlikte bu zor dönemi atlatacağız.” dedi.

“Karamsar olmayacağız”

ABD ile yaşanan sorunların stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi yolu ile ivedilikle çözüme kavuşturulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyleyen Ömer Ertürk, “Reel sektördeki oluşabilecek sıkıntılar, bizleri sektörler arası birbirine destek vermeye zorlarken devletimizde yapması gereken yapısal reformları ve parasal sıkılaştırma hamlelerini; ayrıca ekonomimizin genel çıpası görünen ve demokrasimizin gelişmesine katkı koyacak AB üyeliği sürecine ilişkin ilişkilerin yeniden olumlu çerçeveye kavuşturulması gerekmektedir. ABD ile yaşanan sorunların stratejik ortaklık çerçevesinde diplomasi yolu ile ivedilikle çözüme kavuşturulması için çaba sarf etmeliyiz. Karamsar olmayacağız, her sorunun üstesinden gelecek bir ülkemiz ve 81 milyon nüfusumuz mevcuttur. Tüm iş alemine hayırlı işler temenni ederim.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler