131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YATIRIM İÇİN ALTIN HALA CAZİP

17 Ağustos 2020, Pazartesi 06:31

     


Piyasalarda altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyorken Aliağa’daki altın satışlarını uzun yıllardır ilçede faaliyet gösteren Yüksel Kuyumculuk sahibi Remzi Yüksel ve Kasapoğlu Kuyumculuk sahibi Hakan Kasap ile konuştuk. İki işletmeci de dalgalanmaya rağmen altının yatırım için hala cazip olduğunu vurguladı.

Piyasalarda altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Bu dalgalanmaya göre çeyrek altının satış fiyatı 767 lira olurken gram altının satış fiyatı 459 liraları gördü. Altın fiyatlarında dalgalanma sürerken Aliağa’daki altın satışlarının durumunu öğrenmek için ilçedeki kuyumcularla bir röportaj gerçekleştirdik. 30 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Yüksel Kuyumculuk sahibi Remzi Yüksel ve 26 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Kasapoğlu Kuyumculuk sahibi Hakan Kasap, altın fiyatlarındaki dalgalanmanın Aliağa’da nasıl hissedildiğini bizlerle paylaştı.

“Yatırım için şuanda altın hala cazip”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yüksel Kuyumculuk Sahibi Remzi Yüksel, “Bütün dünyada altın piyasasında bir dalgalanma yaşanıyor. Sadece ülkemizle alakalı değil bütün dünyada bu dalgalanma. Genel bir ekonomik sıkıntıdan dolayı bir dalgalanma söz konusu. Fiyatların hareketliliğine göre alış ve satış fiyatlarında değişiklikler söz konusu. Fiyatlar düşme eğiliminde olursa satan çok oluyor. Yükselme eğiliminde olursa alan çok oluyor. Ama genel anlamda işler çok hareketli ve canlı değil. Pandeminin bize etkisi oldu. Bir aydan fazla bir süre kapalı kaldık. Sonra uzun bir zaman sadece on ikiden beşe kadar açık kaldık. Bunun yanında tabii ki insanlar dışarı çıkamadı. Dolayısıyla alışveriş olmadı. Düğünler eskisi gibi olmuyor. Düğün alışverişi hiç yok şuanda. Bu tip kriz dönemlerinde her şeyde olduğu gibi altın fiyatlarında da bir dalgalanma söz konusu. Dalgalanma çok yoğun. Bir anda çok sert düşebiliyor. Bir anda çok sert yükselebiliyor. Dolayısıyla aradaki makas açılıyor. Fakat yatırım için şuanda altın hala cazip” İfadelerini kullandı.

“Cumhuriyet altını en mantıklı yatırım seçeneği”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kasapoğlu Kuyumculuk Sahibi Hakan Kasap ise, “Şuanda altın fiyatlarında bayağı dalgalanma yaşıyoruz. Özellikle geçen hafta Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü fiyatlarda yükseliş oldu. Ama bu yükselişe rağmen talebimizde fazlaydı. Altına bayağı yoğun talep vardı. Sonrasında biraz gerileme oldu. Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmesi altının ateşini biraz söndürdü. Ama ilerleyen dönemde bu şekilde kalmayacak. Yılbaşına kadar daha da yükselme bekleniyor. Şu andaki talepten memnunuz. Dünyada şuan altına çok büyük bir talep var. Bütün ülkelerde durum bu. Bütün ülkeler altın topluyor merkez bankasının kasasını doldurmak için. Çünkü biliyorsunuz para altın karşılığında basılabiliyor. Dünyada kimin altını fazlaysa güçlü o oluyor. Satışla alış arasındaki rakamlar şuan biraz açık. Biraz fazla bir fark var. Bunun sebebi de şu anda altın hızlı iniş yapabiliyor. O yüzden o makası biraz açtılar. Normalde çeyrek altında 10 lira 20 lira iken şuanda örnek vermek gerekirse 50 lira bandına çıktı. Genelde yatırım amaçlı ata lira tarzı işçiliksiz ürünler tercih ediliyor. Tabi yine düğünlerde tercih edilen set takımları, pırlanta ürünler tercih ediliyor. Müşterilerimiz daha çok yatırım amaçlı ata lira tercih ediyor. Cumhuriyet altını en mantıklı yatırım seçeneği şuanda.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler