Bakanlıktan ulaşım master planı talep etti
19 Nisan 2025, Cumartesi 06:59| Tweet |
ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, sanayi ve limanlar bölgesinde yaşanılan ulaşım ve altyapı sorunları hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda sunum gerçekleştirdi. Bakanlıktan ulaşım master planının hayata geçirilmesini talep etti.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt’un başkanlığında düzenlenen 4. Lojistik Koordinasyon Kurulu ve 5. Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu toplantısına katıldı. Ertürk konuşmasında, Aliağa limanlarının ve sanayi bölgesinin yetersiz olan ulaşım altyapısının, liman fonksiyonlarına ve fabrikalardaki üretim kapasitesine uygun hale getirilmesinin bölgenin sürdürülebilir gelişimi için çok önemli olduğunu ifade ederek, sanayi ve limanlar bölgesinin bütüncül olarak ele alınıp, ulaşım master planının hayata geçirilmesini talep etti.
“Aliağa’nın bütüncül bir ulaşım master planına ihtiyacı var”
Sunumla ilgili değerlendirmede bulunan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa limanları 80 milyon tonun üzerinde bir hacimle Türkiye’de en fazla yük elleçlemesini yapan limanı, konteynerde Türkiye genelinde üçüncü, gelen gemi sayısında ise ikinci konumda. Aliağa, ülkenin demir çelik ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılıyor. Yine ülkemizin işlenmiş petrol ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 50’i Aliağa’daki rafinerilerden karşılanıyor. Bölgemiz, jeostratejik potansiyeli ile yalnızca İzmir’in değil tüm Ege Bölgesi’nin ve bölge civarındaki illerin ihracat ve ithalat ihtiyaçlarını karşılıyor. Limanlar ve sanayi bölgemiz sahip olduğu potansiyel ile hızla büyüyor. Hızlı büyümenin akabinde bölgemizde bazı sıkıntılarımız da bulunuyor. Aliağa'nın hinterlandı çok geniş. Birçok kentten sanayiciler, ürettikleri ürünleri Aliağa'dan çıkarmaya çalışıyor. Çünkü biz ülkenin en önemli giriş ve çıkış kapılarından biriyiz. Ama bölgemizdeki ulaşım ağının var olan yoğunluğa cevap verememesi sağlayabileceğimiz hizmetleri kısıtlıyor. Bugüne kadar palyatif ve bütüncül olmayan parçacıl çözümlerle süreç ilerledi. Aliağa’nın bütüncül olarak ele alınarak, önümüzdeki 40 50 yıllık lojistik ve altyapı ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bütüncül bir ulaşım master planına ihtiyacı var. Bölgedeki gelişimi sürdürülebilir hale getirebilmek için gelişime giden yoldaki sorunların kurumlar arası birliktelik içerisinde iyi irdelenmesi ve bu sorunlara birlikte çözümler üretilmesi amacıyla Sayın Bakan Yardımcımız Enver İskurt başkanlığında toplantımızı gerçekleştirerek bölge bazında bütüncül bir ulaşım master planı talebimizi ilettik. Talebimizle ilgili çalışmalar başlatılacak. Bölgemizde bulunan tüm paydaşların koyacakları katkı sonucunda sorunlarımızı aşacağımıza inancımız tam. Ben bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başta olmak üzere toplantıda bulunan tüm kurul üyelerine odamız ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
(DERYA SÜNER)

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

















