131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ÖZELLEŞTİRME SATIŞLARI DÜŞÜRDÜ

20 Aralık 2021, Pazartesi 06:19

     


Milli Piyango İdaresince yürütülen şans oyunları, 2020 yılında Türkiye Varlık Fonu ile imzalanan sözleşme kapsamında Sisal Şans’a devredildi. Özelleştirmenin ardından satışlar düştü.

Milli Piyango İdaresi, 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. 2020 yılında ise Türkiye Varlık Fonu ve Demirören Holding ile İtalyan Sisal S.p.A tarafından kurulan Sisal Şans arasında imzalanan sözleşme ile Millî Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları Sisal Şans'a devredildi. Şans oyunlarının Demirören-Sisal ortaklığına devredilmesinin ardından ise halkın oyunlara ilgisi azaldı, birçok hile ve şaibe iddiası gündeme geldi. Sisal şirketinin getirdiği yenilikler birçok kez muhalefetin de tepkisini çekerken 2022’nin arifesinde yılbaşı bileti heyecanı yaşanmıyor, bilet satışları ise istenen seviyede değil.

Oğuz Yüksel, “Milli Piyango artık kazandırmıyor”

Geçen seneye oranla bu yıl elden bilet satışlarının yarı yarıya azaldığını belirten, 20 yıldır Aliağa’da esnaf olarak hizmet veren Oğuz Yüksel; “Yılbaşı Milli Piyango bilet satış fiyatlarımız; çeyrek 30 lira, yarım, 60 lira, tam 120 lira. Bu yıl büyük ikramiyemiz 12 milyon TL olarak belirlendi. Bilet satışlarımız geçen yıla oranla çok düştü. Bunun sebebi ülkede ekonominin kötüye gitmesi. Satışlarımız çok düşük. Özelleşme bizi daha da sıkıntıya soktu. Bizim normalde yüzde sekiz kârımız vardı, özelleşince bu kâr yüzde üçe düştü. Seyyarlar için de birkaç bir şey söylemek gerekirse, seyyarlarımız ilçelerde hiç iş yapamıyorlar. Bu yüzden birçoğu sektörü bıraktı. Buraya arada gelen sadece bir seyyar var bildiğim kadarıyla. Onun dışında satış yapmaya gelen bir seyyar yok. Milli Piyango artık kazandırmıyor.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler