Suda indirimli tarife genişleyecek
22 Ocak 2025, Çarşamba 06:31Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, su faturalarının ilk 4 metreküpünde uygulanan indirimli tarifeleri kademe kademe 10 metreküpe kadar çıkaracak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ile Bornova Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Cezmi Çulhaoğlu ile ilçe esnafı ve muhtarların karşıladığı Başkan Tugay, su faturalarının düşürülmesi için çalıştıklarını kaydetti. Başkan Tugay, “İki yıl içerisinde büyükşehirler arasında en uygun fiyatlı su İzmir'de olacak diye söz verdim. O tarihe kadar adım adım bunu yapacağız. Göreve geldiğimden beri suyun fiyatını kademe kademe aşağıda tutuyorum. Bir artış var ama bütün belediyelerde enflasyon oranında bir artış oluyor. Oransal olarak İZSU'nun su bedeli gittikçe aşağı doğru iniyor. En son Büyükşehir belediyeleri arasında beşinci sıraya indik. Bazı önlemlerle bunu biraz daha geliştireceğiz. Şu anda ilk 4 metreküpü uygun fiyatta veriyoruz. Bunu yakında 6, daha sonra 9 ardından belki 10 metreküpe kadar çıkaracağız. Bu baremlerde kullanılan su için düşük ücret ödeyecekler. Ama fazla harcamalar için yüksek fatura çıkacak. Burada amaç aynı zamanda su tasarrufu da sağlamak” dedi.
“Katı atık bedeli ilçe belediyelerine aktarılıyor ”
İzmir’de su faturalarına yansıyan ve ilçe belediyelerince belirlenen katı atık bedelleri ile ilgili de konuşan Başkan Tugay, şunları söyledi: “Katı atık bedeli, çöplerin toplanması ile ilgili devletin belirlediği bir türlü vergi kalemi. Onu ilçe belediyeleri belirliyor. Kanun gereği katı atık bedeli, su faturasına yansıtılıyor. Bizim tercihimiz değil. Bu kafa karışıklığı yaratıyor. İnsanlar su faturasında yüksek rakam görünce İZSU'yu suçluyorlar. Su faturası ile katı atık bedeli faturasını ayırmayı düşünüyoruz. Ben ilçe belediyelerinin belirlediği rakama müdahale edemem. Ama bu sonuçta bir hizmete dönüşüyor. Devlet, belediyelere 'Çöplerin toplanması ile ilgili yapacağın harcamayı buradan al' diyor. İnanın yapılan harcamanın yarısı bile alınmıyor.”
“Hak ettiğimiz payı almıyoruz”
Yurttaşların belediyeden hizmet beklediğini de vurgulayan Tugay, şunları söyledi: “Devlet yeterli parayı vermiyor. Mecburen ince ince birçok şeyin hesabını yaparak belediyenin ayakta kalmasını sağlıyoruz. Ardından da hizmet üretiyoruz. Çok büyük oranda vergi veriyoruz. İstiyoruz ki bunun karşılığında mümkünse belediyelere destek olsunlar. Hakkımız olanı istiyoruz. Bu İzmirlinin verdiği para. Hiç olmazsa siz getirip bir şey yapın. Ne bize para veriyorlar, ne de bu kente hizmet getiriyorlar. Sizin verdiğiniz vergiler, başka şehirlere gidiyor. Söylediğimiz zaman 'İzmir güzel yer', ‘İzmir gelişmiş yer’, ‘gelişmemiş yerlere daha fazla yatırım yapacağız’ diyorlar. Sonra da 'İzmir gelişmedi' diyorlar. İzmir'in gelişmesi için bir yardımınız olmuyor ki. Ne işin ucundan tutuyorsunuz, ne de bize kaynak sağlıyorsunuz. Su faturasındaki katı atık bedelinin hizmet amaçlı alındığını unutmayın. Keşke ona hiç ihtiyacımız kalmasa. Devlet bize ihtiyacımız olan imkanı sağlasa. Keşke İzmirlinin ödediği vergiden hak ettiği payı ayırsa da bu durumu yaşamasak.”
“Bu sıkıntılı günler geçecek”
Hizmetleri hayal dünyasına göre değil vatandaşların ihtiyacı olan noktalara yapmaya özen gösterdiklerini aktaran Başkan Tugay, “Aramızda güçlü bir dayanışma ve iş birliği var. Biz halkımıza güveniyoruz. Devletimize güveniyoruz. Allah'a güveniyoruz. Öyle ya da böyle bu sıkıntılı günler geçecek. Sizden biraz sabır, anlayış, destek bekliyoruz. Bize hizmet etme sorumluluğu verildi. Kendimizi halkımıza, devletimize, ülkemize karşı sorumlu hissediyoruz. Bu çerçevede çalışıyoruz. Çalışacağız. Biz de çalma çırpma, hile, hurda yok. Bütün derdimiz işimiz. Onuru ile yaşayan insanlarız. Böyle geldik, böyle gideceğiz. İstiyoruz ki adaletsizliklere maruz kaldığımız zaman halkımız bizi doğru anlasın. Elimizdeki kıt kaynakları ne kadar büyük özveri ile kullandığımızı yurttaşlarımızın bilmesini istiyorum. Biz de onların yüzüne, gözüne baktığımız zaman onların desteklerini hissedelim. O manevi desteğe çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
(HABER MERKEZİ)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı