PETLİM ARTIK SOCAR TERMİNAL ADIYLA HİZMET VERECEK
22 Mart 2019, Cuma 06:45| Tweet |
SOCAR Türkiye'nin iştiraki ve Ege Bölgesi'nin en büyük limanı konumunda bulunan Petlim Konteyner Terminali'nin ismi "SOCAR Terminal" olarak değiştirildi.
Ege Bölgesi’nin en büyük konteyner terminali Petlim artık SOCAR Terminal adıyla hizmet verecek. 400 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve 2017’de tam kapasite faaliyete geçen Petlim’in geçtiğimiz aylarda işletmesini de üstlenen SOCAR Türkiye, terminalin adını SOCAR Terminal olarak yeniledi. Limanın kurumsal kimliğinin de yenilendiğini söyleyen SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte, terminalin operasyonel yapısını koruyacağını ve bölgenin en büyük ve en derin limanı olarak müşterilerine yenilikçi bir anlayışla hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.
SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petlim Konteyner Terminali kurumsal kimliğini yeniledi. Aralık 2018’de işletmesi, SOCAR Türkiye tarafından APM Terminals (APMT) şirketinden devralınan Petlim’in unvanı ‘SOCAR Terminal’ olarak yenilendi. İsminin yanı sıra kurumsal kimliğini de yenileyerek değişim sürecine giren SOCAR Terminal, faaliyete başladığı süreçteki liman yönetim sistemi ve operasyonel yapısını korurken, SOCAR’ın Türkiye’deki entegrasyon vizyonu ve hedefleri doğrultusunda faaliyetlerine devam edecek.
SOCAR Terminal’in yenilenen adı ve kurumsal kimliğiyle Ege Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edeceğini söyleyen SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte, bu dönüşümle SOCAR’ın Türkiye için katma değer yaratma vizyonunu yansıtmak istediklerini belirterek, “SOCAR olarak Türkiye’yi ekonomik anlamda güçlendirecek, cari açığı azaltmaya yardımcı olacak stratejik yatırımlarımızla kalıcı değerler yaratmayı hedefliyoruz. SOCAR Terminal de, Ege Bölgesi’nde yeni nesil gemilere hizmet verebilen ilk ve tek liman olarak, hem İzmir Aliağa için hem bölge için hem de Türkiye için değer yaratmaya devam ediyor. SOCAR Terminal’in işletmesini üstlenen APM Terminals’e (APMT) ait şirketi satın alarak, terminalin işletmesini de Aralık 2018 itibarıyla SOCAR Türkiye üstlendi. Bu süreçle birlikte, SOCAR’ın entegrasyon vizyonunu en iyi şekilde yansıtabilmek amacıyla limanın unvanını ve logosunu yeniledik. Çok kısa bir süre içinde terminalde bulunan tüm logoları SOCAR Terminal olarak değiştireceğiz” diye konuştu.
EGE BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK LİMANI
Tamamı Türk mühendis ve müteahhitleri tarafından inşa edilerek Eylül 2017’de faaliyetine başlayan SOCAR Terminal, Ege Bölgesi’nde 18.000 TEU kapasiteli yeni nesil gemilere hizmet verebilen ilk ve tek liman unvanına sahip. 700 metrelik tek parça rıhtım yapısı ve 16 metrelik minimum su derinliği ile Ege Bölgesi’nin en büyük limanı konumunda olan SOCAR Terminal, müşterilerine ve gemi işletmecilerine getirdiği yenilikler, güçlü altyapısı ve değerler bütünü ile Ege Bölgesi ve Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

















