131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ERTÜRK TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI'NA KATILDI

23 Ocak 2019, Çarşamba 06:35

     


Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ekonomiyle ilgili bakanların katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı. Toplantıya Aliağa’yı temsilen Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve Genel Sekreter Sezen Gürgen katıldı.

TOBB Türkiye Sektör Meclislerindeki ve Organize Sanayi Bölgelerindeki tüccar ve sanayicilerin karşılaştıkları genel, sektörel ve bölgesel sorunların ve bu sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin ele alındığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası, Ankara'daki TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

İş dünyasına moral

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2003 yılında başlattığımız Ekonomi Şuralarında siz hep yanımızda oldunuz, bu salonda hep hayırlı müjdeler verdiniz. 2017 de sizin liderliğiniz ve desteğinizle bu camia istihdamda ve yatırımda rekorlar kırıldı. Aynısını 2019 yılında da yapmaya hazırız. Yeterki bizden desteğinizi esirgemeyin ve bizleri yalnız bırakmayınız. Bizler için en büyük teşvik bugün ki gibi devletimizin yanımızda olmasını görmek. Dünya genelinde hala hazırda yaşanan küresel sıkıntılara inat, Biz Türkiye İş Dünyası olarak dışarda hava bozarken safları sıklaştırmalıyız. Güven ve istikrarı muhafaza etmeliyiz ki ekonomide yeni bir atılım daha başlatalım. Bu tekerlek bu tümsekte kalmayacak. Allah’ın izniyle tüm engelleri aşacak yola devam edeceğiz." dedi.

“Sizlerin görüşleri bizim için daima yol gösterici olmuştur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmaya, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladı.

Türkiye ekonomisinin nabzının şuranın yapıldığı salonda attığını belirten Erdoğan, "Biz şimdiye kadar ekonominin mimarisini hep buradaki hazirun ile istişare içinde inşa ettik. Hiçbir zaman 'biz yaptık oldu' demedik. Yeri geldi kendi gönül dünyamıza sığdırmakta zorlandığımız adımları dahi buradaki istişareden çıktığı için atmaktan çekinmedik. 'Önce millet, önce memleket' ifadesi bizim için bir seçim sloganı değil, hayat felsefemizin ta kendisidir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılanların aynı zamanda şehirlerinin kanaat önderleri olduğuna değinen Erdoğan, "Buradaki kardeşlerimiz, piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Bu bakımdan sizlerin ülkemize, şehirlerinize ve sektörlerinize dair görüşleri bizim için daima yol gösterici olmuştur." dedi.

Başkan Ertürk, Aliağa’nın sorunlarını aktardı

Şura toplantısı sonrasında ilgili bakanlık yetkilileriyle bir araya gelen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu Yürütme Kurulunda gündeme alınan ulaşım, hastane, liman ve ağır sanayi bölgesi altyapısı konuları ile ilgili bilgi paylaşımı yaptı ve sorunların çözümleri noktasında destek sözü aldı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler