ALOSBİ 2025’e damga vuracak
24 Ocak 2025, Cuma 06:29| Tweet |
ALOSBİ, yeni yatırımlarıyla 2025 yılına damga vuracak. Türkiye’de ilk kreşin olacağı ALOSBİ, yeşil dönüşüme de imza atacak. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, “ALOSBİ, yalnızca üretim odaklı bir sanayi bölgesi değil, aynı zamanda çalışanları ve çevresiyle yaşayan bir ekosistem olma yolunda ilerliyor” dedi.
Türkiye’nin en büyük 10 sanayi bölgesinden biri olan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) 2024, “yenilikler yılı” oldu. Bölgedeki katılımcı firmaların talepleri doğrultusunda birçok proje hayata geçirildi. Tezcan, bu projelerin sanayicilerin ve çalışanların hayatını kolaylaştırdığını belirterek “Sanayicilerimizin ‘İyi ki ALOSBİ’deyiz demesi, bizim en büyük motivasyon kaynağımız” dedi. Bölgenin altyapı projeleri de hız kesmeden devam etti. 150 yatak kapasiteli Stillo Business Hotel hizmete girerken diğer taraftan lojistik merkezi kuruldu. Geri kazanım projeleri ile atık suyun yeniden kullanımı artırıldı ve arıtma tesisleri modernize edildi. “Küresel ısınmanın etkileri giderek artıyor. Bu nedenle bölgemizde sürdürülebilir su kaynakları ve enerji sistemleri için altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz” diyen Tezcan, bu projelerin uzun vadeli etkilerine dikkat çekti.
2025 için iddialı hedefler
Haluk Tezcan, ALOSBİ’nin 2025 hedeflerini açıklarken, bölgenin yalnızca İzmir’in değil, Türkiye’nin en modern OSB’lerinden biri haline geleceğini vurguladı. 2025’te hayata geçirilecek projelerden öne çıkanlar şunlar:
Türkiye’nin ilk kapsamlı OSB kreşi
0-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek ve her kesimden çalışana açık olacak modern kreşin açılışı yapılacak. “Bu proje, diğer OSB’lere de örnek olacak” diyen Tezcan, kreşin sadece bir bakım merkezi değil, aynı zamanda bir eğitim kampüsü olacağını belirtti.
Yeşil dönüşüm ve karbon nötrlüğü
Yenilenebilir enerji yatırımları hız kazanacak. Bölgede mevcut olan rüzgar enerji santralinin kapasitesi 35 MW’a çıkarılacak. Ayrıca Avrupa Birliği’nin yeşil finansman standartlarına uygun karbon nötr OSB hedefi doğrultusunda kapsamlı bir plan hayata geçirilecek.
Gölet Projesi
Küresel ısınma ve kuraklık riskine karşı bir gölet inşa edilecek. Bu projeyle ALOSBİ, sanayicilere su güvenliği sağlayan ilk OSB’lerden biri olmayı hedefliyor.
Ulaşımda elektrikli otobüs dönemi
ALOSBİ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan iş birliği kapsamında, bölgeye elektrikli otobüsler getirilecek. Bu otobüslerle 2025’ten itibaren 7/24 ulaşım sağlanacak.
Yeşil alanlar ve sosyal sorumluluk
ALOSBİ’nin sosyal sorumluluk projeleri de dikkat çekiyor. Bölgedeki zeytin ve nar bahçeleri genişletiliyor. Tezcan, “Doğaya duyarlılığımız, vizyonumuzun bir parçası” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin örnek OSB’si
ALOSBİ, 2025 sonunda yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir projeleriyle Türkiye’nin örnek OSB’lerinden biri olmayı hedefliyor. Tezcan, “Büyüme hızımız, projelerimiz ve vizyonumuzla, yalnızca İzmir’de değil, Türkiye’de fark yaratıyoruz. 2025, ALOSBİ için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

















