131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ESNAFA 1 YILDA 24 MİLYON TL KREDİ

25 Aralık 2019, Çarşamba 06:32

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, 2019 yılında Aliağa esnafına 24 milyon TL kredi verdiklerini söyledi. Altay ayrıca, Aliağa esnafı üzerinde toplam 71 milyon TL’lik kredinin bulunduğunu da belirtti.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, 2019 yılında Aliağa esnafına verilen kredi miktarını açıkladı. Altay, 2019 yılında esnafa 24 milyon TL kredi verdiklerini söyledi. Bugüne kadarki en fazla krediyi bu yıl verdiklerini ifade eden Altay, “Kooperatif olarak binin üzerinde esnafa kredi sağlıyoruz. Kredi limitimiz kişi başı 200 bin lira. Beş yıl vade ile verdiğimiz bu kredinin ödemeleri üç aydan üç aya yapılıyor. Vadesi gelen ödemeleri üç ay daha bekliyoruz” dedi.

“Her sektörden esnaf kredi kullanabilir”

Kredi faizlerinin yüzde 6 olduğunun altını çizen Altay, gecikme faizlerinin ise yüzde 24’lerden yüzde 20’lere gerilediğini söyledi. Altay, “Kooperatif olarak 5 bin liraya kadar tek kefil, 15 bin liraya kadar iki kefil,15 bin lira üzerinde kredi kullanmak isteyen esnafımıza ipotek şartı koyuyoruz. Günü geçen krediler için yıllık yüzde 20 faiz uygulanıyor. Vadesi gelen ödemeleri üç ay daha bekliyoruz. Aliağa’da her sektörden esnaf kredi kullanabilir” dedi.

“En fazla krediyi merkez birlik kooperatifi sağlıyor”

Aliağa esnafının geçmiş yıllara göre daha iyi bir ödeme gücünün olduğuna da değinen Altay, “Aliağa’yı İzmir ile kıyaslayabiliriz. İzmir’de şuanda 51 tane kooperatif faaliyet gösteriyor. İzmir’de en fazla krediyi merkez birlik kooperatifi sağlıyor. Hem verilen kredi miktarı hem de ödeme gücü yönünden Aliağa’nın durumunun iyi düzeyde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler