ÜRETİCİYE DESTEK SÜRÜYOR
26 Nisan 2022, Salı 06:33| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kırsalda küçük üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. Başkan Soyer sürekli artan yem fiyatları nedeniyle zor günler geçiren ve üretimden kopma aşamasına gelen köylüye kuzu büyütme yemi dağıttı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu, artan yem maliyetleri altında ezilen üreticiye umut oldu. Aynı zamanda küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele eden ve yurttaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün de Tire'de kuzu büyütme yemi dağıttı. Üniversite mezunu olup da başka alanlarda iş bulma umudunu yitiren ve toprağına dönerek hayvancılığa yönelen 23 mahalledeki 81 üreticiye toplam 4 bin 654 çuval yem dağıtıldı.
“Üretici sahipsiz kalmış”
Tire'deki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizle baş başa olduğunu söyledi. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun, yurttaşların hayat kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, “İçinde bulunduğumuz tablo son derece kırılgan, felaketlere açık, sıkıntılı bir tablo. Bu sıkıntının nereden kaynaklandığına kafa yormamız lazım. Bu sıkıntının kaynağında tarım politikaları ile ilgili yapılan yanlışlar var. Türkiye'de tarım politikası geçmişten bu yana başıboş, sahipsiz. Üretici ne yapacağını bilemez durumda. Çünkü küçük üretici sahipsiz. Türkiye'de tarım politikaları sadece büyük ölçekte tarım yapanlar kazansın diye planlanmış. Küçük üretici tarımla uğraşmasın istenmiş. Onlar şehirde ucuz iş gücü haline gelsin istenmiş. Dönüp bakılmamış bile. Planlama yok, sahip çıkma yok. Doğduğu yerde doyamayan küçük üretici, sahipsiz kalmış” dedi.
“Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez”
“Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek yola çıkmalarının nedenlerini de anlatan Başkan Soyer, “Bu bereketli topraklarda aslında atalarımız üreterek, çalışarak mutlu mesut yaşamışlar. Ürettikleri ile geçinmeyi başarmışlar. Kimseye muhtaç olmamışlar. Ne oldu, ne değişti de şimdi tarım ürünlerini ithal eder olduk? Sadece bizi yanlış yönettiler, yanlış tarım politikaları uyguladılar. Bizi sahipsiz bıraktılar. Küçük üreticiye el vermediler, destek olmadılar. Ama bu bir kader değil. Başka bir tarım mümkün!. Biz Tarım Bakanlığı değiliz. Biz belediyeyiz. Ülkede tarım politikasını değiştirecek gücümüz yok. Ama bir belediye olarak yapabileceğimiz çok şey var. Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez. O nedenle sonuna kadar size sahip çıkacağız. Küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Her biriniz çok kıymetlisiniz” diye konuştu.
Kimler katıldı?
Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile eşi Necibe Atakan, Ödemiş Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, üreticiler, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, açıklanan memur ve memur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de

Aliağa’da hizmet veren Parla Güzellik Salonu, kuruluşunun 1. yılına özel

Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş altı 2. Kademe Türkiye Şampiyonası

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin düzenlediği dayanışma yemeği yoğun katılımla

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, seçim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah


















