131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ÜRETİCİYE DESTEK SÜRÜYOR

26 Nisan 2022, Salı 06:33

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kırsalda küçük üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor. Başkan Soyer sürekli artan yem fiyatları nedeniyle zor günler geçiren ve üretimden kopma aşamasına gelen köylüye kuzu büyütme yemi dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu, artan yem maliyetleri altında ezilen üreticiye umut oldu. Aynı zamanda küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele eden ve yurttaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün de Tire'de kuzu büyütme yemi dağıttı. Üniversite mezunu olup da başka alanlarda iş bulma umudunu yitiren ve toprağına dönerek hayvancılığa yönelen 23 mahalledeki 81 üreticiye toplam 4 bin 654 çuval yem dağıtıldı.

“Üretici sahipsiz kalmış”

Tire'deki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik krizle baş başa olduğunu söyledi. Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun, yurttaşların hayat kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, “İçinde bulunduğumuz tablo son derece kırılgan, felaketlere açık, sıkıntılı bir tablo. Bu sıkıntının nereden kaynaklandığına kafa yormamız lazım. Bu sıkıntının kaynağında tarım politikaları ile ilgili yapılan yanlışlar var. Türkiye'de tarım politikası geçmişten bu yana başıboş, sahipsiz. Üretici ne yapacağını bilemez durumda. Çünkü küçük üretici sahipsiz. Türkiye'de tarım politikaları sadece büyük ölçekte tarım yapanlar kazansın diye planlanmış. Küçük üretici tarımla uğraşmasın istenmiş. Onlar şehirde ucuz iş gücü haline gelsin istenmiş. Dönüp bakılmamış bile. Planlama yok, sahip çıkma yok. Doğduğu yerde doyamayan küçük üretici, sahipsiz kalmış” dedi.

“Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez”

“Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek yola çıkmalarının nedenlerini de anlatan Başkan Soyer, “Bu bereketli topraklarda aslında atalarımız üreterek, çalışarak mutlu mesut yaşamışlar. Ürettikleri ile geçinmeyi başarmışlar. Kimseye muhtaç olmamışlar. Ne oldu, ne değişti de şimdi tarım ürünlerini ithal eder olduk? Sadece bizi yanlış yönettiler, yanlış tarım politikaları uyguladılar. Bizi sahipsiz bıraktılar. Küçük üreticiye el vermediler, destek olmadılar. Ama bu bir kader değil. Başka bir tarım mümkün!. Biz Tarım Bakanlığı değiliz. Biz belediyeyiz. Ülkede tarım politikasını değiştirecek gücümüz yok. Ama bir belediye olarak yapabileceğimiz çok şey var. Bu tabloyu seyretmeye vicdanımız da aklımız da razı gelmez. O nedenle sonuna kadar size sahip çıkacağız. Küçükbaş hayvancılığı destekleyerek kuraklık ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Her biriniz çok kıymetlisiniz” diye konuştu.

Kimler katıldı?

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile eşi Necibe Atakan, Ödemiş Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, üreticiler, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler