131019098
29 Mart 2024, Cuma

Özgener'den iş insanları için teşvik talebi

27 Ocak 2023, Cuma 10:03

     


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarına teşvik edici bir indirim uygulanmasını talep etti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ocak ayı toplantısında İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, iş insanlarına teşvik edici bir indirim uygulanmasını talep etti. Özgener toplantıda yaptığı konuşmada, aralık ayının baz etkisiyle yüzde 64,27 olarak gerçekleşen yıl sonu enflasyonunda gelecek 3 ayda da düşüşlerin yaşanabileceğini öngördüklerini söyledi.

“Bu yapılandırma ile borcu olanlar rahat nefes alacak”

"Borç yapılandırma paketi"ne değinen Özgener, "Stok affı, matrah artırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırma gündemde. Bu konuda en öncelikli taleplerimizin başında tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımıza teşvik edici bir indirim uygulanması geliyor. Bu yapılandırma ile borcu olanlar rahat nefes alacak. Öte yandan borcunu düzenli ödeyenlerin de ödüllendirilmesi için teşvik verilmeli." dedi. İzmir'de 2022'de ticaret hayatına başlayan şirket sayısının önceki yıla göre 22 arttığını kaydeden Özgener, "Yabancı sermaye konusunda da pozitif bir gelişme yaşıyoruz. 2021 yılında 332 yabancı sermayeli şirketin yatırım gerçekleştirdiği kentimize 2022 yılında 545 yabancı sermayeli şirket 259 milyon Türk Lirası değerinde yatırım gerçekleştirdi." dedi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler