“Aylık Abonman Kart” uygulaması başlıyor
27 Şubat 2025, Perşembe 06:24| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart’tan itibaren Öğrenci Abonman Kartı uygulamasına başlıyor. Abonman satın alma işlemleri İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Abonman Kartı uygulamasını 1 Mart’ta başlatıyor. İzmir’de öğrenim gören öğrencilerin aylık yalnızca 480 TL’ye 100 biniş hakkı elde edeceği yeni sistemle 8,58 TL olan tek biniş ücreti, abonman kullanan öğrenciler için 4,80 TL’ye düşecek. Bu da gençlerin ulaşım masraflarında yaklaşık yüzde 50 tasarruf etmesini sağlayacak.
İşlemler İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden yapılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) onaylanan Öğrenci Abonman Kartı, mevcut İzmirim Kart sistemine entegre çalışacak. Abonman satın alma işlemleri yalnızca İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Kontörler, mevcut İndirimli Öğrenci İzmirim Kart üzerine tanımlanacak ve ayrı bir kart alınmasına gerek kalmayacak. Kullanılmayan biniş hakları bir sonraki aya devredilemeyecek. 30 yaşından gün almamış öğrenciler bu hizmetten yararlanabilecek. Halk Taşıt ve 90 dakika aktarma uygulamaları geçerli olmayacak. Aylık kontör hakkı dolduğunda, mevcut İndirimli Öğrenci İzmirim Kart tarifesi otomatik olarak devreye girecek. Ulaşımda validatöre kart okutulduktan sonraki ilk 5 dakika içinde yeniden okutulan kartlar tam tarife üzerinden ücretlendirilecek. Ulaşım dışındaki diğer hizmetlerde, kullanılan servise göre belirlenen tarife üzerinden ücretlendirme yapılacak ve kartın TL bakiyesinden tahsil edilecek.
Gittiğin Kadar Öde ve İZBAN tarifesi belli oldu
Gittiğin Kadar Öde tarifesinde; 0-10 kilometre 2 kontör, 10-50 kilometre 3 kontör, 50-100 kilometre 4 kontör ve 100-150 kilometre 5 kontör alacak. İZBAN’da ise 0-20 kilometre 3 kontör, 20-40 kilometre 4 kontör, 40-100 kilometre 6 kontör ve 100-140 kilometre 7 kontör olarak ücretlendirilecek. Öğrenci Abonman Kartı ve diğer ulaşım düzenlemeleri hakkında detaylı bilgiye; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirim Kart web sitelerinden ve Hemşeri İletişim Merkezi ALO 153 üzerinden ulaşılabilir. Abonman kullanmak istemeyen, öğrenci tarifesi ile devam etmek isteyen öğrenciler mevcut sistemle kartlarını kullanabilecek. Toplu taşıma araçlarını gün içinde yoğun olarak kullanan, fazla sayıda biniş gerçekleştiren öğrenciler için Öğrenci Abonman Kartı bütçe dostu olacak. Öğrenciler, okulların kapalı olduğu ve toplu taşımayı az kullandıkları dönemde isterlerse abonman sistemi yerine normal öğrenci tarifesiyle devam edebilecek.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün


















