131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

50 YIL ÖNCE 50 YIL SONRA...

9 Mayıs 2017, Salı 06:42

     


Bundan tam 50 yıl önce, Aliağa'da açılan Ortaokulun ilk öğrencileri Tabakçı Restaurant'da bir araya gelerek eski günleri yad ettiler. Yarım asır önce, yani 1967 yılında ilk kez kravat ve şapka takarak Aliağa'da ilk kez açılan Ortaokul'a birlikte gittiler ve aynı sınıfta okudular. Şimdiki Namık Kemal İlkokulu'nun bulunduğu binada Aliağa'nın ilk ortaokul öğrencisi olarak 3 yıl birlikte okuyan eski gençler, şimdi ak saçlı torun sahibi olmuş birer büyük baba veya büyük anne olarak bir araya geldiler.

Bundan 10 yıl önce yine düzenlenen bir toplu yemekte bir araya gelen eski gençler, düzenlenen yemeğe katılmak için ülkenin çeşitli yörelerinden gelerek Tabakçı Restaurant'da buluştular.

Yemeğin açılışında konuşan Nevzat Şahin, böylesi bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, "Böylesi bir toplantıda aslında bizim devreden siyasetçi olan Ergin (Düzkaya) konuşması lazımdı ama beni uygun gördüğünüz için teşekkür ederim. Ben, öncelikle; Ergin ve Necmi kardeşime teşekkür ediyorum. Bize bugün 46 yıl önce gördüğüm arkadaşlarımı, 46 yıl sonra tekrar görme fırsatını verdi. Bu davete gelen tüm arkadaşlarıma sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Çoğumuzun bugün çocukları var, torunları var. Saçlarımızdan belli dede olanlar var, anneanne babaanne olanlar var. Hepimize sağlıklı mutlu günler diliyorum" diyerek, bu tür etkinliğin her yıl düzenlenmesi dileğinde bulundu.

“Biz Ayfer Avcıoğlu ile Muammer Uludağ'ın öğrencileriyiz” diyerek öğretmenlerini de saygı ile anan Aliağa Ortaokulu'nun ilk mezunları gece boyunca saz çalıp, şarkılar söylediler, şiirler okudular. Biri birlerinin telefonlarını ve posta adreslerini alarak, seneye buluşma dileğinde bulundular.

 

ALİAĞA'NIN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLERDEN 'NEVZAT ŞAHİN'

Başbakanlıkta Hazine Başmüfettişi olarak görev yapan Nevzat Şahin; 1971 yılında Aliağa ortaokulunun ilk mezunlarından. Şahin, geceye katılmak için Ankara'dan gelenlerden. 71 yılından sonra Ankara'ya yerleştiğini belerten Şahin, duygularını söyle dile getirdi; "Ege'nin incisi İzmir, İzmir'in incisi de Aliağa. Ben 1924'lü yıllarda Yunanistan'dan mübadele yoluyla Aliağa'ya yerleşen Şahin Ailesi'nin bir ferdiyim. 43 yıllık meslek hayatımda Ankara'da Maliye Bakanlığında Vergi müfettişi, Hazine ve Kambiyo müfettişi, daha sonraki yıllarda daire başkanlığı, Münih'te ekonomi müşavirliği, 10 yıla yakın bir süre Hacettepe Üniversitesinde öğretim üyeliği görevlerinde bulundum. Bunun yanı sıra Hentbol Milli Takımlar teknik sorumlusu ve başkan vekilliği, aynı zamanda Makina Kimya Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği, şu an da Hazine Baş Kontrolörlüğü görevini yürütmekteyim" dedi.

Toplantıyı organize eden sınıf arkadaşları başta Ergin Düzkaya ve Necmi Türeye teşekkür eden Şahin, ileriye yönelik düşüncelerini şöyle özetledi. "Bizim burada esas ortaya koymak istediğimiz olay, sosyal hayatın Atatürk ile beraber topluma katmanlara getirdiği sorumlulukları, yükü omuzlayarak, bireylere de indirgeyerek diğer bir açıdan, Türkiye'nin birleştirici gücünü, vatanını da düşünerek ortaya koymaktı. "Biz Ayfer Avcıoğlu ile Muammer Uludağ’ın öğrencileriyiz” diyerek öğretmenlerini de saygı ile anan Aliağa Ortaokulu'nun ilk mezunları gece boyunca saz çalış şarkılar söylediler, şiirler okudular. Biri birlerinin telefonlarını ve posta adreslerini alarak, seneye buluşma dileğinde bulundular.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLE

(ŞAHAP AVCI) 







 
Son Eklenen Haberler