Sağlıklı ve planlı kentleşme mesajı
1 Şubat 2025, Cumartesi 06:31Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev sahipliğinde yapılan koordinasyon toplantısında, kentin sağlıklı şekilde planlanmasının önemine değindi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, göreve geldikten hemen sonra ilçelerin sorunlarını belirlemek ve hizmetlerin aksamadan yapılmasını sağlamak için başlattığı toplantıları sürdürüyor. Dikili’de ikinci kez koordinasyon toplantısı yapıldı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile ilçe belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda, gelecek dönemin yol haritası netleşti. Toplantıda İzmir’de temel belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini istediğini anlatan Başkan Dr. Cemil Tugay, şehirde tüm çalışmaların eksiksiz yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Hedeflerinin İzmir'in tüm sorunlarını çözmenin yanı sıra kentin geleceğini tasarlamak olduğunu belirten Tugay, sosyal yardımlar konusunda da önemli adımlar atmanın gerekliliğine değindi.
“Sosyal yardımları artırdığımız bir dönem olmalı”
Ağırlaşan ekonomik tabloya dikkat çeken Başkan Dr. Cemil Tugay, “İçinde bulunduğumuz dönem oldukça zor. Toplumun belli kesimleri daha da sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Arkadaşlarımız saha çalışması yapıyor. Görüyoruz ki, gittikçe artan yaşlı bir nüfus var. İzmir'de yaklaşık 500 bin engelli bulunuyor. Aileleri ile baktığınızda 2 milyon insan, engellilik konusunda mağduriyet yaşıyor. Türkiye'de sağlık hizmetleri, eğitim hizmetlerinde gerileme var. Eğitim ve sağlık alanında mutlaka destek vermemiz gerekiyor. Bu dönem sosyal yardımları artırdığımız bir dönem olmalı. İnsanların çok ağır sorunlar yaşadığı durumlarda belediye olarak çözüm üretmeliyiz” diye konuştu. İzmir'in ilçeleri ile birlikte planlı ve sağlıklı şekilde gelişmesinin önemine de dikkat çeken Başkan Dr. Cemil Tugay: “Şehrimizin planlanması, gelişimi ile ilgili bir vizyon ortaya koymalıyız. Belediyeler olarak bu çalışmaları iş birliği ve koordinasyon içinde yapmalıyız. İzmir büyük ve güçlü bir şehir. İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük ve güçlü bir kurum” dedi. İzmir'in diğer ilçeleri gibi Dikili'nin de önemli değerleri bünyesinde barındırdığını ifade eden Başkan Tugay şöyle devam etti: “Dikili vitrinde olan bir yer. Bu dönemde mutlaka başarmamız gereken şey yaptığımız çalışmayı tam bir koordinasyon içerisinde sürdürmek. Dikili'nin hiçbir anlamda sorun yaşamaması için gereken önlemleri almak zorundayız. Biz her zaman yanınızdayız” dedi.
“Tüm planları gözden geçiriyoruz”
Şehirlerin tarihi ve doğal mirasının korunarak geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Tugay, “Şehrin gelişmesinin sonuna kadar arkasındayız. Ama bunu yaparken asla kente zarar vermeyeceğiz. İzmir kıyıları, doğası, dağları, tarım alanları ile bir bütün. Kentin istismar edilmesini istemiyoruz. Planlama çalışmaları o nedenle önemli. Önemli hedeflerimizden biri de şehrin tamamında tüm planları gözden geçirmek. Bizi, size yardımcı olacak insanlar olarak görün. Çalışmalarımızı iş birliği ile yürütelim ve doğru adımları birlikte atalım” dedi. İzmir'in marka etkinliklerinin güçlü şekilde devam ettirilmesinin önemini vurgulayan Tugay, şunları söyledi:“İzmir'i kültür sanat yönüyle güçlü tutmaya devam etmemiz lazım. İzmir, Türkiye'de bu konuda bir numara. Dünyada sanat bu topraklarda başladı. Edebiyat buradan, müzik buradan yayıldı. Bizim genlerimizde bunlar var. Birileri 'konser yapmayın' dedi diye bundan vazgeçecek değiliz. Bizim yaptığımız konserler kar amaçlı konserler değil. Parayı da kimse çarçur etmiyor. Kimse bunun baskısı altında kalmasın. Halkımız bu ücretsiz etkinliklerden memnun. Elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz.”
Çalışmaları anlattı
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de toplantının Dikili için çok önemli olduğunu vurguladı. Dikili'nin İzmir'in yükselen değerlerinden biri olduğunu belirten Kırgöz, “Burası her geçen gün daha da dikkat çeken bir ilçe oluyor. Dikili'nin ihtiyaç duyduğu hizmetleri hayata geçiriyoruz. Son yıllarda bölge çok fazla göç alıyor. Bundan sonra da alacak. Dikili'yi cazibe merkezi yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Dr. Cemil Tugay, ilçe ziyareti kapsamında CHP Dikili İlçe Başkanlığı’na da gitti. Tugay, ayrıca babası Yılmaz Gürel'i kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Çiler Gürel'e taziye ziyaretinde bulundu.
(HABER MERKEZİ)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı