131019098
29 Mart 2024, Cuma

YAŞLILARIN YALNIZLIKLARINI PAYLAŞACAKLAR

1 Mart 2022, Salı 06:15

     


Aliağa Ortaokulu öğrencileri, Çınar Ağacı Yaşlı Bakım Evi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, yaşlıların ‘Bizi Unutmayın’ sözlerinden çok etkilendi.

Aliağa Ortaokulu öğrencileri Erasmus projesi kapsamında “Ben ve yaşlı arkadaşım” isimli bir toplum hizmeti projesi başlattı. Proje öğretmenlerinden biri olan Aliağa Ortaokulu Öğretmeni Gülcay Baykal, proje hakkında bilgi verdi. Baykal, “Toplumumuzdaki her yaşa değer vermeliyiz. Özellikle huzurevlerindeki yaşlılar, yaşlandıkları zaman kendilerini dışlanmış ve yalnız hissederler. Bu nedenle Aliağa Ortaokulu olarak, bu yaşlı yetişkinler ve genç topluluğumuz arasında güçlü bir bağ geliştirmek ve onlar hakkında bir farkındalık sağlamak için Erasmus projemiz kapsamında ‘Ben ve yaşlı arkadaşım’ isimli bir toplum hizmeti projesi başlattık. Her ay onları ziyaret etmek ve oradaki yaşlılar için konser, tiyatro, sinema günü ve benzeri farklı etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Onları mutlu edecek ve yaşlıların kendilerini daha az izole hissetmelerine ve günlerini aydınlatmalarına yardımcı olacak bu etkinlikleri düzenliyoruz.” Dedi.

“Onlardan çok şey öğrenecekler”

Etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Baykal, “İlk etkinliğimizi, Aliağa’da bulunan Çınar Ağacı Yaşlı Bakım Evi’ndeki yaşlıları ziyaret ederek gerçekleştirdik. Ziyarete 6 öğrenci, 3 öğretmen katıldı. Öğrenciler yan flüt, keman, gitar enstrümanları ile dinleti sundu ve koro halinde şarkılar söylediler. Bakım evinde kalan yaşlılar öğrenciler, öğretmenler ve kurum çalışanları şarkılara eşlik ettiler, duygusal ve eğlenceli anlar yaşandı. Daha sonra hep beraber eğlenceli bir yeşilçam filmi izlenerek etkinlikler bitirildi. Kurumdan ayrılırken ‘bizi unutmayın’ sözleri yalnızlıklarını ve unutulmuşluklarını hatırlattı bize ve bir gün hepimizin yaşlanacağını. Bu proje ile huzurevlerinde yaşayan yaşlılar ve öğrencilerimiz arasında bir köprü oluşturmak, öğrencilerimiz yaşlılarla nasıl iletişim kuracaklarını ve sorumluluk almayı öğrenecekler. Gerçek dünyada yaşlı nüfusun üyeleriyle doğrudan temas kurarak bu topluluğa anlamlı bir hizmet sunacaklar. Yalnızlıklarını paylaşacaklar, günlerini aydınlatacaklar ve onlardan çok şey öğrenecekler.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler