131019098
28 Mart 2024, Perşembe

GENEL KURULLARDA 300 KİŞİ SINIRLAMASI

1 Nisan 2021, Perşembe 06:51

     


İzmir'de, Kovid-19 önlemleri kapsamında bazı kararlar alındı. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurulların, azami kişi sayısı 300'ü geçmeyecek şekilde gerçekleşeceği bildirildi.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Toplantıda Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurulların, kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin, kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300'ü geçmeyecek şekilde gerçekleşeceği bildirildi.

Nikâhlarda katılımcı sayısı 50'yi geçmeyecek

Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünlerin, kısıtlamanın olmadığı günlerde kişi başına 8 metrekare alan ayırmak ve katılımcı sayısı 50'yi geçmeyecek şekilde, 1 saatle sınırlı olacağı kararlaştırıldı. Daha önceden 3 - 4 Nisan için gün alınan düğünlerin ise söz konusu kurallara uyulmak kaydıyla yapılabileceği belirtildi.

Ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik bilgilendirmelere ağırlık verilecek

Halı saha, yüzme havuzu gibi tesislere girişlerde HES kodu uygulaması yapılacağı, seyirci, refakatçi ve misafirlerin alınmayacağı açıklandı. Söz konusu tesislerin 09.00-19.00 arasında faaliyet göstermesi kararlaştırıldı. Ayrıca, salgının bulaşmasında önemli bir kaynak olduğu tespit edilen aile ve akraba ziyaretleri gibi ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verileceği ifade edildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler