131019098
19 Nisan 2024, Cuma

EĞİTİM SEN’DEN SOSYAL MEDYADAKİ SUÇLAMALARA YÖNELİK AÇIKLAMA

1 Haziran 2019, Cumartesi 06:15

     


Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube, Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu’ya yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen suçlamalara dair basın açıklamasında bulundu.

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu'ya dönük sosyal medya platformlarında yapılan suçlamalara dair bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına başlamadan önce konuyla alakalı konuşan Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu, “Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve yöneticileri Aliağa Eğitim Sen Temsilciliğinde yaşadığımız bir sorunla alakalı basın açıklaması yapmaya geldiler. Sorunun içeriğine dair şunu söylemeliyim ki, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yapmış olduğum bir paylaşım vardı. Ve demiştim ki ben buranın çocuğuyum. Biz 40 yıldır burada yaşıyoruz. Önümüzdeki on, yirmi yıl boyunca da burada yaşamaya devam edeceğiz. Farklı dünya görüşlerinden olduğumuz için, farklı açılardan hayata baktığımız için birbirimizi ötekileştiren birbirimizi suçlayan, birbirimizi tehdit eden tavır ve davranışlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu çok tehlikelidir. Bu toplumu üzecek sonuçlara götürebilir. Biz bu süreç içerisinde hep sakin, birleştirici, kalp kırıcı olmayan bir tavır takınmaya gayret ettik. Bu konuyla alakalı başkanımız genel olarak tavrımızı ifade eden basın açıklamamızı yapacak.” İfadelerini kullandı.

“Hedef gösterenler açıkça suç işlemektedir”

Aliağa Temsilciliğinde Şube Yönetim Kurulu ile birlikte gerçekleştirilen açıklamada Başkan Hasan Ali Kılıç, “Eğitim emekçilerinin yüz yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü onurlu mücadelenin günümüzdeki tek temsilcisi olan Eğitim Sen, kurulduğu ilk günden bu yana iktidarların ve yandaşlarının hedefi olmuştur. Bugüne kadar laik bilimsel parasız ve anadilinde eğitim mücadelesinde her zaman ön saflarda olan sendikamıza ve yöneticilerimize yönelik çok sayıda hukuksuz girişim yaşandığı bilinmektedir. Bu durumun son örneği Aliağa’da yaşanmıştır. Sendikamız Aliağa temsilcisi olan Alp Kuyumcu arkadaşımız, arkasında kimlerin olduğu belli olan çeşitli sosyal medya hesaplarından iftira, yalan, hakaret ve karalama içeren ifadelerle açık açık hedef gösterilmektedir. Kendileri dışındaki herkesi ‘terörist’, ‘hain’ suçlaması ile sindirmeye çalışan, her türlü hakareti yaparak sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösterenler açıkça suç işlemektedir. Siyasal iktidara ve kimi çevrelere çeşitli hesapları için yaranma çabası içinde olanlar bizim onurlu mücadelemizi ve arkadaşlarımızı hedef göstererek bu hesaplarını gerçekleştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Kirli hesapları ve rantları için iktidarın arkasına sığınarak sendikamızın onurlu mücadelesini hedef almaları kabul edilemez.” İfadelerine yer verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler