“İZMİR’İN ÇÖPÜ ATIK DEĞİL HAM MADDE OLACAK”
1 Haziran 2022, Çarşamba 06:28| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla “Ortak Akıl Buluşması” düzenledi. Soyer, toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir’in çöpünün atık değil ham madde olacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Van’da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ardından, İzmir’deki CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla ortak akıl buluşması düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen toplantıya ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Toplantıda belediye başkanlarının üç yıllık görev süreleri boyunca yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi ve gelecek iki yıla ilişkin de fikir alışverişinde bulunarak yol haritası belirlendi. Başkan Tunç Soyer, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz ortamına karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’deki kredi notunun AAA seviyesinde olduğunu ifade ederek güçlü bir şekilde yatırımlara devam edeceklerini söyledi. İzmir’i geliştirecek ve kalkındıracak projeler hakkında bilgi veren Başkan Soyer, tüm çalışmalarda ortak akılla hareket vurgusu yaptı. Başkan Soyer’in ardından ilçe belediye başkanları teker teker söz alarak çalışmalarını anlattı. Başkanların talepleriyle ilgili çözüm önerileri oluşturuldu.
“İzmir’in 100’üncü yaşını barış temasıyla kutlayacağız”
Başkan Soyer, toplantıda 2-9 Eylül tarihleri arasında İtalya dışında ilk kez İzmir'de yapılacak Terra Madre Anadolu İzmir 2022 Fuarı ve İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri hakkında bilgi vererek, “İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı İzmir için çok kıymetli. 100’üncü yılımızı 'barış' temasıyla kutlamak istiyoruz. 100 yıldır sürdürdüğümüz barışın sembolü olarak kutlamak istiyoruz. Dünyada böyle savaşlar yapılırken barışın öneminin daha fazla olduğunu görüyoruz. Barışın kenti İzmir’in 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız” dedi.
“İzmir’in çöpü atık değil ham madde olacak”
Buluşmada ayrıca “İzmir’de dönüşüm başlıyor” başlıklı katı atık toplama, ayrıştırma ve dönüştürme projesiyle ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından doğayla uyumlu projenin maddi anlamda da katma değer yaratacağını ifade eden Başkan Soyer, “Çöp ayrıştırması Türkiye’de ilkel noktada. Biz uzun zamandır bu konu üzerine kafa yoruyoruz. İlçelerimize daha temiz bir çalışma sürdürmek ve ülke ekonomisine etki edecek bir katkı sağlamak mümkün. İzmir’in çöpünün artık atık olmaktan ziyade, ham madde olarak kullanılması mümkün. Biz bunu ayrıştıracak tesisi satın aldık. Günde 45 ton kapasiteli bir tesisimiz var. Siz bu konuda irade ortaya koyarsanız biz hem bütün İzmir’in çöpünü ayrıştırarak toplayıp hem de gelir elde etme hedefine ulaşabiliriz. Bunu başarırsak Türkiye’de bunu yapan ilk büyükşehir belediyesi olabiliriz. Bu ortak çalışmayla verilecek fotoğraf, İzmir fotoğrafıdır” diye konuştu.
“İyi ilişkilerimizi zedelenmesine izin vermememiz lazım”
Toplantının ardından değerlendirme yapan Başkan Soyer, “İzmir, Türkiye’nin diğer kentlerine göre farklı ve bu farklılığı her fırsatta gösteriyor. Birçok yerde ne bu yatırımlar var ne bu iletişim ve dostluk var. Biz birbirimize değer veriyoruz, önemsiyoruz. En temel mesele bu birlikteliğimizin ve çalışma huzurumuzun devam ediyor olması. Bu çok kıymetli. Bunu kimsenin zedelemesine izin vermememiz lazım. Bu iyi ilişkiler bütün İzmir’e yayılıyor. Hem ilçelerde hem merkezde önemli etkiler yaratıyor. Geçmiş yıllarda bu partiye emek vermiş, İzmir için çalışmış kişilerle iletişimimizi güçlendirmemiz lazım. Bu parti, 90 yıllık bir partiyse hafızamızı kaybetmemiz lazım. Bizim bu hafızayı tazelememiz lazım. Gücümüz onlardan geliyor. Şimdi küçülme, daralma değil büyüme dönemindeyiz. Zor bir yıl yaşayacağız ama bunu başarıyla geçireceğimize inanıyorum” dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Soyer, “İlçe başkanlarımızın hepsi başarılı. Bu üç seneyi İzmir nasıl yaşadı hepimiz biliyoruz. Buna rağmen tüm başkanlarımızın canla başla çalıştığını görüyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Toplantıya kimler katıldı?
Buluşmaya Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuriye Hepterlikçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Barış Karcı, Ertuğrul Tugay, Ozan Yılmaz, Suphi Şahin, Şükran Nurlu, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZDOĞA Yönetim Kurulu Başkanı Güven Eken katıldı.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,





















