BAŞKAN SOYER’DEN KADİFEKALE MÜJDELERİ
1 Temmuz 2019, Pazartesi 06:18| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarih ve turizm ekseninde gelişmesi için önem verdiği Kadifekale’de temizlik seferberliği başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarına katılan Başkan Soyer’e Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kadifekaleliler, muhtarlar ve İzmir’in dört bir yanından gelen vatandaşlar da destek verdi.
İzmir’in gözbebeği Kadifekale’yi kalkındırmak için başlatılacak çalışmalara ilişkin ipuçları da veren Başkan Soyer, bölgede oturan kadınları kendi mahallelerini temizlemek için belediyede istihdam edeceklerini, üretici pazarı kuracaklarını, kadınların evlerde yaptıkları midyeleri satacakları bir restoran açacaklarını müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in farklı dönemlerine ait kalıntılar taşıyan, kentin simgelerinden Kadifekale’nin gün yüzüne çıkması, turizm ve cazibe merkezi olması için planladığı projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kentte refahı büyütmek ve adil paylaştırmak hedefiyle yola çıkan Başkan Tunç Soyer’in ajandasında ilk sırada yer alan Kadifekale’de büyük değişim öncesi temizlik seferberliği başlatıldı. Kale’deki 23 mahallede İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri önderliğinde sürekli yapılacak temizlik çalışmalarının startını Başkan Soyer verdi. Sabahın erkan saatlerinde Kadifekale’ye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye ekipleri ile birlikte çöp topladı; yer süpürme aracını kullanarak yerleri süpürdü. Başkan Soyer’in başlattığı temizlik seferberliğine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, muhtarlar, Kadifekaleli vatandaşlar ve İzmir’in farklı ilçelerinden gelen vatandaşlar da destek verdi.
İzmir pırıl pırıl olacak
Kadifekale’nin güzelliğini ortaya çıkarıp sadece İzmirlilerle değil dünyayla buluşturmanın ilk adımını attıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir evimiz. İzmir’in sokakları evimizin koridoru. İzmir’in parkları evimizin balkonu. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, kentimizi de temiz tutacağız. Bütün İzmir’i pırıl pırıl yapacağız. Temizlik seferberliğimize Kadifekale’den başladık. Bu bölgeyi tertemiz yapıp, canlandırıp bütün İzmirli’yi davet edeceğiz” dedi.
Kadınlara iş imkanı
Kadifekale’de vatandaşlarla sohbet eden Başkan Soyer, bölgeyi kalkındırmak, turizme kazandırmak için yapacakları çalışmaları anlattı. En başta kadınların sosyalleşmesi, ekonomik anlamda güçlenmesi için hazırladıkları projeleri sıralayan Başkan Soyer, “Kadifekale’nin sokaklarını bu bölgede oturan vatandaşlarımız süpürecek. Kadınlarımızı işe alacağız. Ayrıca bir midye restoranı açıp yine kadınlarımızın restoranda yaptıkları midyeyi satmalarını sağlayacağız. Temmuz ayında burada açacağımız üretici pazarında yine burada üretilen ürünler İzmirlilerle buluşacak. Kadifekale için bir diğer projemiz ise buraya bir Teleferik kazandırmak” diye konuştu. Duyduklarına sevinen ve çalışmak istediklerini belirten kadınlar, Başkan Soyer’e teşekkür etti.
Muhtarlardan Başkan Soyer’e teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kadifekale’de başlattığı temizlik seferberliğinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci, “50 yıldır burada yaşıyorum. Kadifekale bir mücevher. Amacımız İzmirliler’in buraya gelmeleri ve rahat rahat gezmeleri. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadifekale ilgilenmesi bizim çok anlamlı” diye konuştu. Kadifekale Muhtarı Davut Tekin ise, “Kadifekale’de 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Burası İzmir’in kimliği, varlık nedeni. Kentin en güzel mekanlarından biri. Kadifekale’ye bu kadar duyarlı bir başkanımız olmasından dolayı çok sevinçliyiz. Başkanımız sayesinde Kadifekale çok güzel olacak ve yeniden evrensel kimliğine kavuşacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Olağan Toplantısında, CHP’li İbrahim

Trafik kazasında yaşamını yitiren, Yeni Mahalle Muhtarı Fatma Güvercin’in

Aliağaspor FK ara transfer döneminde Trendyol 1. Lig ekibi Manisa FK’dan

Sıvı ve katı malzemelerin seviye ölçümü, proses endüstrilerinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ile İZBETON A.Ş.

1 Şubat’ta yapılması planlanan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan

Aliağa Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, açıklanan memur ve memur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de

Aliağa’da hizmet veren Parla Güzellik Salonu, kuruluşunun 1. yılına özel

Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş altı 2. Kademe Türkiye Şampiyonası

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin düzenlediği dayanışma yemeği yoğun katılımla

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, seçim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki



















