131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

1 Eylül 2020, Salı 06:19

     


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da düzenlenen törenle kutlandı. Törene kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sınırlı sayıda vatandaş katılım gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Murat Günlü ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar göndere çekildi.

“Ağustos ayı Türk tarihinin zaferler ayıdır”

İlçe protokolünün yanı sıra koronavirüs önlemleri çerçevesinde sınırlı sayıda vatandaşın katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, Ağustos ayının Türk tarihinde zaferlerle dolu olduğunu belirtti. Arı, “Ağustos ayı Türk tarihinin zaferler ayıdır. Aynı zamanda ölüm fermanımız olan Sevr Anlaşmasının da yırtılıp atıldığı gündür. Ağustos ayındaki zaferlerimizi kısaca hatırlayacak olursak 26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşı Anadolu’nun kapıları Türklere açılmıştır. 11 Ağustos Otlukbeli Savaşı, 23 Ağustos 1514 Çaldıran Meydan Muharebesi, 24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi, 1521 Belgrat’ın Fethi, 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi, 5 Ağustos Erzurum Kongresi, Sevr Anlaşması 10 Ağustos, Sevr Anlaşmasını imzalayanların vatan haini ilan edilmesi 19 Ağustos 1920, 23 Ağustos Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz 26 Ağustos 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup Türk’ün 20. Yüzyıl başlarında emperyalist devletlere son altın vuruşudur. Büyük Taarruz, sonsuza kadar bağımsız olarak var oluşumuzun, Anadolu’nun tapusunun bize ait olduğunun tescil edildiği zaferdir. Fakat şunu unutmamalıyız ve yeni yetişen nesillere unutturmamalıyız ki bu şanlı vatanın bu al bayrağın altında güzel vatanımızda özgür bir şekilde yaşayabilmemiz için uyanık olmamız lazım. Çünkü Sevr’i hortlatmak isteyen emperyalist güçler hala ülkemiz üzerinde çeşitli oyunları mevcuttur. Su uyur düşman uyumaz. İntikam soğuk yenen yemektir misali 40 yıllık yatırımlarla FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz Darbe girişimi bunun en güzel ve en acı örneğidir. Türk Milleti bütün imkansızlıkların içerisinde Atatürk’ün büyük misyon ve vizyon sahibi liderliği etrafında bütünleşerek Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirmiştir. Allah’a şükür ki günümüzde de aynı inanca sahip misyon ve vizyon sahibi başkanımız ve artık kendi kendine yeten bir savunma sanayine sahibiz. Geçmişte emperyalist devletlerle nasıl başa çıktıysak günümüzde de başa çıkıyoruz. Bunun en güzel örnekleri 15 Temmuz Darbe girişiminin bertaraf edilmesi, Irak’ta, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, Libya’da emperyalist devletlere verdiğimiz mücadelelerdir. Gelecekte de başa çıkacağız. Bize bu şanlı devleti kurup emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.” dedi.

Şehitlik ziyaret edildi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören son bulduktan sonra törene katılan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve beraberindeki heyet Atatürk Anıtına çiçekler bıraktı. İlçe Protokolü Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından şehitlik ziyaretinde bulunarak şehitlerin kabri başında dua edip, kabirlerine karanfil bıraktı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler