131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ALİAĞA’DA ESHOT SEFERLERİ BAŞLIYOR

1 Ekim 2020, Perşembe 06:16

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZBAN’dan Aliağa Devlet Hastanesi, Kapalı Pazaryeri ve okullar bölgesine ulaşımı sağlamak için ESHOT otobüsleriyle ring seferlerinin başlatılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki gün Aliağalı muhtarlarla bir araya geldi. 3 saat süren toplantıda 30 mahallenin ihtiyacını muhtarlardan tek tek dinleyen Soyer, arıtma tesisinden içme suyu ve kanal alt yapısına kadar ilçede yapacakları yatırımları sıraladı. Aliağa Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye bürokratları ve 30 muhtar katıldı. Muhtarlar tek tek kendi mahallerindeki ihtiyaçları iletti ve bugüne kadar yapılan çalışmalar için Başkan Soyer'e teşekkür etti.

Yeni Şakran’a arıtma tesisi

Toplantıda muhtarların içme suyu, kanal alt yapısı, asfalt ve kilit parke taşı talepleri öne çıktı. Yeni Şakran Mahallesi’nde oluşan atık suların arıtılması amacıyla ileri biyolojik arıtma tesisinin proje ihalesine çıktıklarını, tesisin 2022 yılında hizmete alınmasını planladıklarını belirten Başkan Soyer, “Yeni Şakran, Aşağı Şakran, Hacıömerli, Kalabak, Çoraklar, Bahçedere yerleşimlerinin kanal alt yapısını da yenileyerek yeni yapacağımız bu arıtma tesisine bağlayacağız. Çakmaklı, Çaltılıdere mahallelerinde paket arıtma tesisleri yapacağız” diye konuştu.

Yeni kuyular açılacak

Bölgenin içme suyu altyapı ile ilgili yapacakları yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başkan, “2019 yılında ilçemizde 5 kuyu açtık. Güzelhisar, Yeni Şakran, Hacıömerli, Kapıkaya, Yukarı Şehitkemal, Aşağı Şehitkemal, Çaltıdere, Horoz Gediği, Kara Kuzu ve Uzun Hasanlar mahallerine yeni su kuyuları kazandırmak için etüt çalışmaları başladı. Çoraklar ve Samurlu mahallerine yeni şebeke döşemek için ihaleye çıkıyoruz. Aşağışakran, Bahçedere, Kapukaya, Bozköy ve Yüksekköy mahallelerine 88 kilometre uzunluğundaki yeni şebeke döşemek için de çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Hacıömerli ve Bozköy mahallelerinin de içmesuyu şebekesi yenilenecek” dedi.

Kanal yatırımları geliyor

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri Yukarı Şehitkemal, Aşağı Şehitkemal ve Bozköy Mahallelerinin evsel atık sularının Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletileceğini, Şehitkemal Deresi’nin de ıslah programında olduğunu bildirdi. Uzunhasanlar, Samurlu, Çıtak, Çoraklar, Güzelhisar, Horozgediği, Kapukaya, Karaköy, Karakuzu, Yüksekköy mahallelerinin atıksu ve yağmursuyu sorunlarının çözümüne yönelik proje çalışmalarına başlandığı bilgisi verildi. Ayrıca Yukarı Şehitkemal Mahallesi’ndeki bin 500 metre uzunluğundaki derenin ıslahı için yapım ihale çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

İzmirli Muhtarlar Ormanı

Toplantıda Başkan Soyer ayrıca muhtarlara bir müjde daha vererek Kabalak’taki ağaçlandırma alanını ‘İzmir muhtarları ormanına’ dönüştüreceklerini, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde İzmir’deki tüm muhtarları çağırarak burada ağaçlandırma çalışması yapacaklarını açıkladı.

İZTAŞIT’ın Aliağa’da devreye girmesi için çalışma başlatılacak

Başkan Soyer Aliağa’nın ulaşım sorununu çözmek, ulaşım kalitesini arttırmak için Seferihisar’da hayata geçirdikleri İZTAŞIT uygulamasının Aliağa’da devreye girmesi için çalışma başlatacaklarını duyurdu. Muhtarların ilçede yaşadıkları internet sorununu dile getirmesi üzerine konuşan Soyer, sorunlu bölgelerin GSM operatörlerine bildirileceğini, gerektiğinde internetin hiç çekmediği bölgelerde çocuklar için EBA erişim araçlarını devreye soyarak internete ve EBA’ya erişimlerini sağlayacaklarını söyledi.

ESHOT ring seferleri başlıyor

Toplantının sonunda muhtarlara mahallerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Soyer, “Bizim için yurttaşa ulaşmanın yolu sizsiziniz. Lozan, Atatürk, Anadolu ve Cengiz Topel caddelerine kaldırım yapılması talebi vardı. Bunlara hemen başlıyoruz. İZBAN son duraktan itibaren Aliağa Devlet Hastanesi, Kapalı Pazaryeri ve okullar bölgesine ulaşımı sağlamak için ESHOT otobüslerimizle ring seferlerini başlatıyoruz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler