24 Ekim 2024, Perşembe

Hazine arazisine tehlikeli atık mı dökülüyor?

1 Kasım 2022, Salı 06:28

     


Aliağa’da bir hazine arazisine kimyasal ve asbestli atık dökümü gerçekleştirildiği, atıkların üzerinin ise kaçak hafriyat dökülerek kapatıldığı iddia edildi.

Yalı Mahallesi, Aliağa Mezarlığı yakınlarında bulunan bir hazine arazisine, ilçedeki bazı gemi söküm şirketlerinin yanı sıra yine bazı büyük firmalar tarafından kimyasal ve asbestli atık dökümü gerçekleştirildiği, atıkların üzerinin ise kaçak hafriyat dökülerek kapatıldığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) konuyla ilgili başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruda, kimyasal ve asbestli atık dökümü ile kaçak hafriyat için acil müdahale edilmesi talep edilerek, bölgedeki bazı gemi söküm şirketleri ile bazı büyük firmalara ait zehirli atıkların ilgili alana yasal olmayan yollarla döküldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’ne (HİM) yapılan başvuruya, iletilen konunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanı dışında olduğu, başvurunun Aliağa Belediye Başkanlığı'na yapılması gerektiği şeklinde cevap verildi.

Tehlikeli atık ve kaçak hafriyat dökümü nedeniyle kirliliğin yanı sıra etrafa ağır kokuların yayıldığı, kimyasal ve asbestli atıkların bir kısmının Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi sınırları içinde yer alan asbestli ve kimyasal atıkların kaçak depolandığı bir tepeden kamyonlarla buraya taşındığı, atıkların üzerinin ise kaçak hafriyat toprağı ile örtüldüğü de iddialar arasında.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler