Selanik-İzmir seferleri durduruldu
1 Aralık 2022, Perşembe 06:15Tweet |
İzmir ile Yunanistan'ın Selanik şehri arasında 10 Ekim'de başlayan ropax (araç ve yolcu taşıyan gemi) seferleri, yolcu ve taşıma şirketlerinin düşük talebi nedeniyle 31 Mart'a kadar durduruldu.
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Toplantısı, şubenin hizmet binasında yapıldı. Mecliste konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünya ticaretinde yaşanan daralmanın deniz ticaretini de baskı altına aldığını, Dünya Konteyner Endeksi'nin 24 Kasım haftasında yüzde 7 düşerek 2 bin 404 dolara kadar gerilediğini ifade etti. En çok düşüş yaşanan ana hat Şangay-Rotterdam taşımalarında, 40'lık konteyner için navlunun 2 bin 192 dolara düştüğünü aktaran Öztürk, "Bu rakam geçen yılın aynı döneminden yüzde 84 daha düşük. Konteyner navlunları 2 yıllık kazançlarını geri vererek neredeyse pandemi öncesi rakamlara yaklaştı. Konteyner operatörleri seferleri birleştirerek ya da iptal ederek, navlundaki çöküşü durdurmaya çalışıyor. 25 Kasım verilerine göre büyük konteyner operatörlerinin oluşturduğu ittifaklar, planlanmış seferlerinin yüzde 14'ünü iptal etti." diye konuştu. Öztürk, navlunlardaki gerilemenin Çin yeni yılına kadar sürmesinin, bazı taşıma koridorlarında salgın dönemi öncesi navlunların görülmesinin beklendiğini kaydederek, "Okyanus taşımalarının 2023'te yüzde 2,5 azalacağı tahmini ve tersanelerde suya inmeyi bekleyen yeni gemiler, kötümser yönlü beklentileri daha da kuvvetlendiriyor." dedi. İzmir'e kruvaziyer turizmi kapsamında bu yıl 18 gemi ile 48 bin yolcunun geldiğini belirten Öztürk, Çeşme'ye 50 gemiyle 20 bin, Dikili'ye 26 gemiyle 5 bin 700, Kuşadası'na 350 gemiyle 450 bin civarında yolcu geldiğini söyledi.
Selanik-İzmir arasındaki hat
Öztürk, Selanik ile İzmir arasında gemi seferi başlatan şirketin, seferleri durdurma kararı aldığını anlatarak, şöyle devam etti: "Çok kabul edilebilir bir şey değil. Neredeyse 8 senedir bu hatla ilgili çalışmalar yapıldı. Türkiye'nin ihraç yüklerinin Avrupa'ya daha hızlı sokulması amaçlanıyordu. Durdurma kararının ana nedeni desteksizlik. Neden destek yok bunu anlamıyorum. Uluslararası kara taşımacılığı yapan firmaların bu hatta destek vermesi lazımdı." Öte yandan, iki şehir arasında gemi seferlerini düzenleyen şirketin yetkilileri, seferlerin kış aylarında yeterli talebi almadığını ve 31 Mart'a kadar durdurulduğunu, 3 Aralık Cumartesi İzmir'e gelecek geminin, 4 Aralık Pazar günü dönerek son seferi tamamlamış olacağını söyledi.
(AA)

Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran’daki kanalizasyon sorununa yönelik

SOCAR, MSC ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bakü’de gerçekleşen

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda