Koyundere ve Asarlık istasyonları için ihale tarihi belli oldu
2 Mart 2024, Cumartesi 06:36Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Menemen Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının uygulama projelerini hazırlamak için açılan ihalenin son aşaması 6 Mart’ta yapılacak.
İzmirlilere rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’e iki yeni İZBAN istasyonu daha kazandırıyor. İzmir`in kuzey-güney hattında hizmet veren İZBAN'da, Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında kalan Lale Mahallesi ve Çiğli'de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde daha önce çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de de vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçti.
10 firma ön yeterlilik için başvurdu
Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarını kazandırmak için çalışmalara başlandı. Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları için uygulama projelerinin hazırlanması ihalesine çıkıldı. Proje ihalesinin ilk aşaması tamamlandı. İhaleye Altaş Altyapı Uluslararası Müh. Müş. A.Ş., Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş., Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. , Yüksel Proje A.Ş., Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş., Koba Proje ve Danışmanlık, ZTM Proje Mühendislik A.Ş., Metro İstanbul San. ve Tic. A.Ş., Prota Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Müteahhitlik A.Ş. katılarak ön yeterlilik dosyalarını sundu.
Yeterli bulunan 6 firma davet edildi
Proje ihalesinin ikinci aşamasında 6 firma davet edildi. Altaş Altyapı Uluslararası Müh. Müş. A.Ş., Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş., Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş., Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Müteahhitlik A.Ş. ve Yüksel Proje A.Ş. teklif sundu. Davet edilen Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. ise teşekkür mektubu sundu. İhale Komisyonu teknik teklifleri değerlendirdikten sonra, 6 Mart’ta yapılacak 3. aşama ihalede ise mali teklifleri alacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak proje çalışmaları 8 ayda bitirilecek. Projelerin TCDD tarafından onaylanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacak.
Yer üstü istasyonu olacak
Menemen Asarlık ve Koyundere’de yapılacak istasyonlar, yer üstü istasyonu olarak tasarlanacak. Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında kalan bölgede halkın talepleri ve nüfus yoğunluğu dikkate alınarak raylı sistem hattı ile konforlu bir şekilde seyahat imkanı sağlanacak. Halen yapımı devam eden Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi bölgesindeki istasyonlar ile Asarlık ve Koyundere istasyonlarıyla toplam durak sayısı 45’e çıkacak.
136 kilometrelik hat
Türkiye'nin en uzun banliyö hattı 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya kadar uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. İZBAN hattı Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye ulaştı.
(SERKAN SELİNGİL)

İMEAK DTO Aliağa Şubesi; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl 5’incisini

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda Aliağa Petkimspor çeyrek

Protez Tırnak Kursu Alarak Kendi İşinizi Kurun! Güzellik sektörüne

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa ve Menemen’deki vatandaşların belediyelerden

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında İzmir’in 30 ilçesinde ağız ve diş

ESHOT, Kınık-Aliağa arasında hizmet verecek yeni hattı devreye soktu. ESHOT Genel

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören güreş ve karate kursunun

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzdemir Enerji Aliağa Termik Santrali’nin

Aliağa MHP İlçe Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla ''Mahalle Mahalle,

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ilçede görev yapan sağlık çalışanlarıyla

Kolay Olmayacak, Yeniden Tanışalım ve Rüya Tasarımcısı kitaplarının yazarı Tuğba

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Aliağaspor FK, 24. hafta karşılaşmasında

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin cumhuriyet

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Alevi Kültür Dernekleri

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, bu yılki iftar programını Aliağa Belediyesi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Excel programı ile ilgili eğitimleri yoğun talep üzerine

Hataylı 16 yaşındaki genç yazar Furkan Dağlı, edebiyat dünyasına hızlı

İzmir Körfezi’ne evsel atık suların arıtılmadan deşarj edildiği iddialarının

Helvacı kilimi, Aliağa Belediyesi’nin başvurusu sonucunda Türk Patent ve

12 Mart Dünya Deliryum Farkındalık Günü dolayısıyla Sağlık Bilimleri

İzmir Körfezi'ne arıtılmamış evsel atık su deşarj ederek kirliliğe neden

İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda BAXI Manresa’yı 89-86 mağlup ederek

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Savaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğinde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Nur Bilgisayar firması arasında indirim

CHP’den istifa eden Aliağa Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Çoban,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de partililere

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar