İZMİR DAYANIŞMASI “İFTAR BEREKETİ”YLE BÜYÜYOR
2 Nisan 2022, Cumartesi 06:18| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Ramazan sofralarında iftar bereketi”ni büyütmek için 600 bin kişilik iftar yemeği ve 40 bin haneye gıda paketi dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi 68 bin haneye de toplam 20,4 milyon lira nakit desteğinde bulunacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “sosyal belediyecilik” anlayışı doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi giderek ağırlaşan yaşam koşullarına karşı bu Ramazan ayında da iftar bereketini büyütüyor. Büyükşehir Belediyesi Ramazan’da 600 bin kişilik iftar yemeği, 40 bin haneye gıda paketi dağıtacak ve 68 bin haneye hane başına 300’er lira olmak üzere toplam 20 milyon 400 bin lira nakit desteğinde bulunulacak. İftar bereketini büyüterek Ramazan sofralarına destek olmak isteyen yurttaşlar ise Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden 35 liralık iftar yemeği satın alabilecek. Satın alınan paketler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
“Dayanışmayı birlikte çoğaltalım”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tarih yazan İzmir Dayanışmamızı bir adım daha ileri taşıyoruz. Giderek ağırlaşan yaşam koşulları nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan binlerce insanımızla Ramazan sofralarımızı paylaşıyor, iftar bereketini büyütüyoruz” dedi.
Bugün Konak Meydanı’nda başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında kentin merkez ilçeleriyle beraber Bergama’dan Menderes’e Torbalı’dan Foça’ya kadar civar ilçeler de dâhil olmak üzere parklara kuracağı iftar noktalarında, kentin 10 farklı noktasında bulunan Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nda ve mobil ikram araçlarıyla iftar yemeği dağıtacak. Ramazan ayının ilk günü Konak Meydanı’nda 3 bin kişilik iftar yemeği verilecek. Buca’daki Adile Naşit Parkı ve Göksu Parkı, Konak’taki Çaldıran Parkı ve Lale Parkı, Karabağlar’daki Peker Parkı, Serintepe Parkı, Bayraklı’daki Gümüşpala kapalı pazar yeri yanı olmak üzere 7 noktada birer gün bin 500’er kişilik olmak üzere iftar yemeği verilecek ve çocuklar için Ramazan eğlencesi yapılacak.
Depremzedeler ve üniversite öğrencileri unutulmadı
Depremde evleri hasar görmüş ve Bayraklı’daki geçici konteyner alanında barınan vatandaşlar için haftada bir gün olmak üzere Ramazan ayı boyunca 4 bin kişilik iftar yemeği verilecek.
Üniversite öğrencileri için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Tarık Akan Gençlik Merkezi önü, Ege Üniversitesi Metro İstasyonu çıkışı, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde günlük 3 bin kişilik olmak üzere toplam 90 bin kişilik iftar yemeği desteği sağlanacak. İftar saatinde evlerine yetişemeyecek yurttaşlar için Üçyol Metro, Halkapınar Metro ve Konak Metro istasyonlarında toplamda 30 bin adet kumanya dağıtılacak.
Kapı kapı teslim edilecek
Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe’de yaklaşık 350 mahallede ise 159 bin kişilik iftar yemeği ihtiyaç sahibi yurttaşların kapılarına teslim edilecek.
İftar yemeği paketinde ne var?
İftar yemeği paketlerinde çorba, ana yemek, yardımcı yemek, tatlı, iki adet roll ekmek ve 200 ml ayran yer alıyor.
(SERKAN SELİNGİL)

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin





















