131019098
23 Nisan 2024, Salı

EK BİNANIN TEMELİ ATILDI

2 Haziran 2021, Çarşamba 06:10

     


Aliağa Devlet Hastanesi’nde, 5 katlı Poliklinik Ek Hizmet Binası’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aliağa Devlet Hastanesi’nde, mevcut Acil Servis girişinin bulunduğu alanda 5 katlı Poliklinik Ek Hizmet Binası için temel atma töreni düzenlendi. Hastane bahçesinde gerçekleştirilen törene; AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Faruk Altun, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, hayırsever İşinsanı Arslan Damper’in sahibi Zeynel Arslan ve davetliler katılım gösterdi.

Ömer Karaman, “Çok hayırlı bir işin şekillenmesine vesile olduk”

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Bugün gerçekten hayırlı bir gün. Hem AK Parti İl Başkanımız hem MHP İl Başkanımız buradalar. Her konuda yanımızdalar. Burada son beş altı aydır hummalı bir çalışma var. Aliağamız sanayinin kalbi olan bir ilçe. Ama sağlık anlamında biraz zayıftı. Biz bunu büyük bir öz veriyle birlik ve beraberlik içerisinde üst yönetim olarak omuzladık. Allah’ın izniyle de çok hayırlı bir işin şekillenmesine vesile olduk. Burası bir sağlık ocağı şeklindeydi. Malumunuz Aliağa çok hızlı gelişiyor. Protokol üyelerimizle hemen bir araya geldik. Esnafımızı da birlikte ziyaret ettik. Esnafımızdan destek alma yönünde de çok fedakarlık gördük. İşte bu büyük hizmet ve bu büyük çalışma böylesine güzel bir armoni yarattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aliağa’daki sağlık standartlarını çok daha iyi noktaya getirme adına büyük bir birliktelik içerisindeydik. Zeynel abi, hayırsever bir abimiz. Ona bu konuyu götürdüğümüzde hiç kırmadı. Bu yüzden ona çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Serkan Acar, “Hastanemiz C sınıfından B sınıfına yükselecek”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise törende yaptığı konuşmada, “Sağlık Bakanlığımızın, Aliağamız da büyük bir devlet hastanesi ile ilgili projesi halihazırda devam etmekte. Bizler hem sayın kaymakamımız hem başhekimimiz hem belediyemiz hep birlikte mevcut hastanemizin fiziksel koşullarını daha iyi hale getirmek için bir araya geldik. Mevcut hastanemize ilk etapta bir acil servis, yoğun bakım ünitesi, yanık ünitesi ve tedavi alanları oluşturmak üzere çalışmalarımıza başlamıştık. Bugün de temelini attığımız bu bina poliklinik binası olacak ve yaklaşık 40 odanın olacağı bir bina olacak. Hayırseverimiz Zeynel abi inşallah bu binanın yapımını gerçekleştirecek. İnşaatımızı üç dört ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Burada emeği geçen ve tüm hayırseverlere örnek olan Zeynel abiye çok teşekkür ediyorum. Yine burada her daim bizden desteklerini esirgemeyen AK Parti İl Başkanımız Kerem Ali Bey, MHP İl Başkanımız Veysel Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Yapılan bu binalarla birlikte hastanemiz C sınıfından B sınıfına yükselecek. Hem yatak sayısı olarak hem imkanlar olarak hem de doktor sayısı olarak bir artma sağlanacak. Bu açıdan da bu inşaatların önemi bizim için daha da artıyor.” Dedi.

Adnan Saka, “Kimse Aliağa’nın ihtiyaçlarına duyarsız kalmasın”

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da temel atma töreninde kısa bir konuşma yaptı. Saka, “Ben Aliağa’da yaşayan, ticaret yapan insanlara kurumlara seslenmek istiyorum. Kimse Aliağa’nın ihtiyaçlarına duyarsız kalmasın. Bu işleri hep birlikte yapalım. Sanayi kuruluşlarımızla, insanlarımızla hep birlikte Aliağa’da yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, törene katılan protokol mensupları hep birlikte butona basarak hastanenin ek hizmet binasının temel atma işlemini başlattı. Kaymakam Karaman, ek binanın yapımını üstlenen hayırsever İşinsanı Zeynel Arslan’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler