131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TÜPRAŞ’TA 22 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

2 Haziran 2022, Perşembe 07:28

     


TÜPRAŞ işçileri, işverenin gerekçesiz bir şekilde 22 işçinin iş akdini feshetmesine karşılık eylemlerini arttırarak devam etme kararı aldı. TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi giriş kapısı önünde eylemlerini sürdüren işçilere destek her geçen gün artıyor.

Eylemdeki TÜPRAŞ işçilerine destekler artıyor. Son olarak Petkim ve Star Rafineri işçileri TÜPRAŞ işçilerine destek için kendi fabrikalarından TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU teknik amirliği işçileri, Aliağa Yerel Hizmetler Müdürlüğü İşyeri Temsilcileri, Tüm Bel Sen Aliağa İşyeri Temsilcisi, Genel iş 2 No.lu Şube Aliağa işyeri çalışanları, Belediye İş 2 No.lu Şube İşyeri Temsilcileri de TÜPRAŞ işçilerini yalnız bırakmadı. Temsilcilerin yanı sıra MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir de TÜPRAŞ işçisinin direnişinde yanında olduğunu belirtmek için çadırları ziyaret etti. İşten çıkarmalara karşı rafineri önünde eylemde olan Petrol-İş Aliağa Şubesi’ne üye TÜPRAŞ işçileri, şirketin 22 işçinin işine son vermesiyle "dayanışmayı büyütüyoruz, işten atılanlar geri alanına kadar eylemlerimiz artarak devam edecek" dedi. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan eylemlerini Demokrasi Meydanı’na taşıyacaklarını dile getirdi.

“Eylemimizi Demokrasi Meydanı'na taşıyacağız”

TÜPRAŞ rafinesi önünde konuşma yapan Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Toptan "Koç Holding dün 22 kardeşimizin iş akitlerini feshetti. Biz buradaki eylemimizi Demokrasi Meydanı'na taşıyacağız. İşverene buradan sesleniyoruz, bu fesihleri durdur. Eğer durdurmazsan bu eylemler de durmayacak. İşten atılan işçiler geri alınana kadar tüm Aliağa emekçileriyle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

MHP İlçe Başkanı Aydemir’den işçilere destek

TÜPRAŞ işçilerine ilçedeki siyasilerden de destekler sürüyor. Bu kapsamda MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir de Tüpraş işçisinin direnişinde yanında olduğunu belirtmek için çadırları ziyaret edip açıklamada bulundu. Aydemir, “Ülkemize ve milletimize emeğiyle, alın teriyle, fedakarlıklarıyla katma değer katan Petrol-İş’in kıymetli üyelerinin emek mücadelelerine destek vermek amacıyla yapmış oldukları eyleme katılım sağladık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her daim emeğin, alın terinin ve haklının yanında haksızlıkların da tam karşısında durduk. Şimdi de TÜPRAŞ çalışanlarıyla birlikte haksız bir şekilde işinden edilmek istenen kardeşlerimize, özellikle de engelli kardeşlerimize destek vermeye geldik. Mücadelelerinde kolaylıklar diliyorum.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler