131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

Kabotaj Bayramı coşkusu Aliağa’yı sardı

2 Temmuz 2022, Cumartesi 06:28

     


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Aliağa Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER), Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü’nün katılımlarıyla, ülkemizde milli bayram olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda,  Aliağa’da nefes kesen yarışlar ve birbirinden renkli etkinliklerle coşkulu bir kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  Aliağa Bölge Liman Başkanı Ahmet Apak, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘Deniz Temizliği Etkinliği’ düzenlendi

“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından protokol üyeleri tarafından ‘Deniz Şehitleri’ anısına denize çelenk bırakılmasıyla birlikte tören sona erdi. Tören sonrası yarışmalar ve aktiviteler Aliağa Balıkçı Barınağı’nda başladı. Yarışmalar kürek ve halat çekme, yüzme ve 9.9 motor yarışı olarak 4 kategoride gerçekleşti ve kategorilerde dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi. Ayrıca Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü tarafından Aliağa Balıkçı Barınağın da ‘Deniz Temizliği Etkinliği’ düzenlendi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programı İMEAK DTO Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa protokolü ve İMEAK DTO üyelerinin katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği ile son buldu.

(Esin Çetin)  

 







 
Son Eklenen Haberler