131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

“HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ OKULSUZ KALMAYACAK”

2 Eylül 2019, Pazartesi 06:24

     


2019- 2020 Eğitim Öğretim Dönemi'nde öğrencilerin liselere kayıtları tamamlanırken öğrenciler için nakil dönemi de başladı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayhan, “Hiçbir öğrencimiz okulsuz kalmayacak.” dedi.

2019- 2020 Eğitim Öğretim Dönemi için lise öğrencilerinin nakil dönemi başladı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdal Bayhan 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında 9. sınıfa yerleşen öğrenci durumu ile ilgili bilgiler verdi. Aliağa’daki liselerin doluluk durumları şöyle; Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nde belirlenen kontenjan 136 iken fazla yerleşen öğrenci sayısı 25 ve toplam öğrenci durumu 161 olarak belirlendi. Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde belirlenen kontenjan 170 olarak bildirildi. Fazla yerleşen öğrenci sayısı 131 olurken toplam öğrenci sayısı 201 olarak bildirildi. Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi’nde ise belirlenen kontenjan 68 olarak kayıtlara geçti. Bu okula fazla yerleşen öğrenci sayısı ise 12 olurken toplam öğrenci sayısı 80 oldu. Aliağa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde belirlenen kontenjan 170, fazla yerleşen öğrenci kısmında boş kontenjanın 54 öğrenci olduğu belirtildi. Toplam öğrenci sayısı 116 olarak belirtildi. Heydar Aliyev Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde belirtilen kontenjan 170 olarak bildirildi. Fazla yerleşen öğrenci kısmında boş kontenjanın 26 öğrenci olduğu belirtildi. Toplam öğrenci sayısı 57 olarak bildirildi. Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 102 kontenjan belirledi. Bu lisede azla yerleşen öğrenci kısmında boş kontenjanın 45 öğrenci olduğu belirtildi. Toplam 57 bu liseyi tercih etti. Habaş Hamdi Başaran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise belirlenen kontenjan 238 olarak belirlendi. Toplamda 238 öğrenci bu liseyi tercih etti.

“Nakil dönemi başladı”

Öğrencilerin nakil işlemleri döneminin başladığını belirterek sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Eylül 2019 tarihinden itibaren haftalık olarak nakil işlemleri yapılmaya başlanacak. Nakiller öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan yapılacak. Sonrasında yerleşememiş öğrenciler için Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu Kararı ile boş kontenjanları bulunan okullarımıza öğrenci yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Eylül ayında haftalık olarak devam edecek. Diğer aylarda ise her ay bir defaya mahsus olarak nakil işlemleri devam edecek. Hiçbir öğrencimiz okulsuz kalmayacak. Nakil işlemleri sınavlı okullarımız için kendi aralarında puan ve kontenjan durumlarına göre yapılacak. Sınavsız okullarımız için de kendi aralarında kontenjan durumu ve 9. sınıflarda ortaokul başarı puanına göre yapılacak.” İfadelerini kullandı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler