Deprem sonrası boşaltılan okullar yenileniyor
2 Eylül 2022, Cuma 07:01Tweet |
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan 122 okuldan 17'sinin yeniden yapıldığını, 47'sinde yapım çalışmalarının sürdüğünü, diğerlerinde de proje ve ruhsat aşamasında olduklarını bildirdi.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ile depreme dayanıksız olduğu için yıktırılarak yeniden yapılan Buca İsmet Yorgancılar Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu. Çocuklarla basketbol oynayarak sohbet eden Köşger, gazetecilere İzmir'de 30 Ekim 2020'de yıkıma neden olan deprem sonrası boşaltılan eğitim kurumlarının son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Depreme dayanıksız okulların yeniden yapımına 30 Ekim 2020 depreminden önce başladıklarını, bu depremle birlikte çalışmaların hız kazandığını vurgulayan Köşger, hasar gören 283 okulun yeniden yapımı veya güçlendirilmesinin gündeme alındığını ifade etti.
“İzmir'e pozitif ayrımcılık yapılıyor”
Vali Köşger, şu bilgileri verdi: "Yıkımına karar verilen 122 okul var. 17 tanesini şu an itibarıyla yapmış bulunmaktayız. 47 okulun ise yapımı devam ediyor. Diğer 48 okulla ilgili de 20'sinin belediyeler nezdinde yapı ruhsatlandırma süreci devam ediyor. Onları da en seri şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca 41 yeni okul daha bu yıl hizmete hazırlandı. Güçlendirme kapsamında ise 3 okulumuzun işlemi tamamlandı. 13 okulumuzun işlemleri devam ediyor. Okullarımıza onarım anlamında da 160 milyon lira gibi çok ciddi bir ödenek ayrıldı bu yıl. 283 okulumuzun büyük ve küçük boyutlu onarımları gerçekleştirildi bu ödenekle. Devletimiz eğitim öğretim konusunda hiçbir imkanını esirgemiyor, bu konuda İzmir'e de pozitif ayrımcılık yapılıyor."
3 bin hizmetli görevlendirildi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de İzmir'deki çalışmaları yakından takip ettiğini, kente bu anlamda pozitif ayrımcılık uygulanacağını söylediğini bildiren Köşger, kentteki okulların eğitim öncesi faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için yaklaşık 50 milyon liralık ödenek gönderildiğini, yaklaşık 3 bin hizmetlinin de okullarda görevlendirildiğini anlattı. İzmir'de yaklaşık 750 bin civarında öğrenci bulunduğunu, bu rakamın birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu vurgulayan Köşger, sözlerini şöyle tamamladı: "Bütün okullarımızın ihtiyaçları giderilmiş durumda. Tabi 122 okulun yıkılıp yeniden yapılması ve güçlendirmeyle ilgili süreçler, zaman alan işler. Buradan şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, devletimiz, hükümetimiz eğitim öğretim yılına her türlü imkanları seferber ederek hazır vaziyette. İnşallah hayırlı uğurlu bir eğitim, öğretim dönemi olmasını temenni ediyoruz."
(AA)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle