Gediz Deltası restore edilecek
2 Ekim 2023, Pazartesi 06:55Tweet |
Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenecek 12 projenin arasında Türkiye’den sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu, Gediz Deltası’nın restorasyonunu amaçlayan proje yer aldı. Gediz Deltası, yaklaşık 1 milyon 500 bin Euro’luk hibe desteği ile restore edilmeye başlanacak.
Ufuk Avrupa Programı’nın İklim Değişikliğine Uyum Misyonu bileşeni altındaki 2022 yılı çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklandı. Program kapsamında hibe alacak projeler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZSU Genel Müdürlüğü ve İzDoğa’yla birlikte ortağı oldu Gediz Deltası’nın restorasyonunu amaçlayan proje de yer alıyor. Gediz Deltası, yaklaşık 1 milyon 500 bin Euro’luk hibe desteği ile restore edilmeye başlanacak.
883 kurum ve kuruluş 43 proje ile rekabet etti
Ufuk Avrupa Programı’nın 6 çağrı başlığı kapsamında 883 kurum ve kuruluş, 43 proje ile rekabet etti. Program kapsamında desteklenecek 12 projenin arasında Türkiye’den sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu proje başvurusu yer alıyor.
Gediz Deltası, doğa esaslı çözümler ile restore edilecek
Proje, İzmir'in Çiğli ve Menemen ilçeleri sınırlarında yer alan ve yüzlerce farklı canlıya ev sahipliği yapan Gediz Deltası’nda dört buçuk yıl boyunca gerçekleştirilecek doğa esaslı çözümler ve farkındalık faaliyetlerini içeriyor. 2023’ün Ekim ayında başlanacak projenin temel amaçları arasında Gediz Deltası’nda ekolojik restorasyon ve habitat oluşturma yer alıyor. Delta’da doğa ile uyumlu tarım ve hayvancılığın, geleneksel kıyı balıkçılığının desteklenmesi ve şartlarının güçlendirilmesi gibi çalışmalar yapılacak. Ayrıca hibe ile Derivasyon Kanalı, kaçak avcılıkla mücadele ve farkındalık yaratılması gibi birçok proje hayata geçirilecek.
Biyolojik çeşitliliğin desteklenmesi amaçlanıyor
Proje kapsamında geleneksel kıyı balıkçılığının desteklenmesi için balıkçı kulübelerinin akıllı kulübeler hâline getirileceği restorasyon çalışmaları yürütülecek. Proje ile Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nden çıkan ve ekolojik restorasyonda kullanılabilecek kalitedeki arıtılmış su doğal dere formundaki kanal vasıtasıyla Güney Gediz bölgesinin restorasyonunda kullanılacak. Aktarılan suyun yaratacağı olumlu taşkın alanlarında mandacılık faaliyetinin desteklenmesi ise projenin detayları arasında bulunuyor. Bu çalışmalar İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Tarım Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni ve ortaklığıyla yürütülüyor. Çalışmalar ile Gediz Deltası üzerinde bulunan baskı ve tehditlerin en aza indirilmesi, Türkiye’deki diğer alanlara örnek olması ve deltanın gelecek dönemlerde de binlerce canlıya yaşam alanı sunması hedefleniyor. Proje ekibi, Yunanistan’ın Atina kentinde Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı’ndan destek alan diğer kurumlarla 27-29 Eylül 2023 tarihlerinde bir araya geldi ve projenin açılış toplantısını yaptı.
(HABER MERKEZİ)

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da