131019098
29 Mart 2024, Cuma

İZMİR İKLİM KRİZİYLE MÜCADELE EDİYOR

2 Aralık 2019, Pazartesi 06:43

     


İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer açıkladı: İzmir, seragazı emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltacak

Küresel iklim krizi her geçen gün derinleşirken İzmir, iklim kriziyle mücadele konusunda önemli bir adım daha atarak seragazı emisyonunu azaltma hedefini yeniledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2020 yılına kadar seragazı emisyonunu yüzde 20 oranında azaltma taahhüdümüzü, İklim ve Enerji İçin Başkanlar Sözleşmesi ile 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltacak şekilde yeniledik" dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin dün İzmir'de düzenlediği 11. Küresel Isınma Kurultayı’nda konuşan Soyer, iklim krizinin etkilerine karşı tedbir almak ve iklim kriziyle uyumlu politikalar geliştirmek için Belediye bünyesinde İklim Değişikliği Daire Başkanlığı kurduklarını ifade ederek iklim kriziyle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

20 elektrikli otobüs daha alınacak

İklim kriziyle mücadele kapsamında ESHOT’un otobüs filosundaki 20 olan elektrikli otobüs sayısının seneye 40’a çıkarılacağını ifade eden Soyer şöyle devam etti: “ESHOT’un Buca’daki atölye binalarında, bu otobüslerin elektrik ihtiyacını karşılamak için güneş enerjisi santrali kurduk. ‘İzmir’i Demir Ağlarla Örüyoruz’ dememizin en temel nedeni de bu. Sağlıklı, güvenilir ve daha temiz bir ulaşım sistemini İzmir’de hâkim kılıyoruz."

Sürdürülebilir enerji üretimi devam edecek

Soyer, temiz bir gelecek ve temiz bir İzmir için, güneş enerjisinden elektrik üretimini artırmanın kendileri için bir öncelik olduğunu ifade etti. Çiğli Çamur Çürütme Kurutma Tesisi, Menderes’teki Solar Çamur Kurutma Tesisi, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı ve Spor Salonu, Seyrek Hayvan Barınağı ile Selçuk Katı Atık Transfer İstasyonu’nun çatılarına güneş enerji santralleri kurulduğunu hatırlatan Soyer, Harmandalı'da geçen hafta açılan biyogaz tesisiyle İzmir’de atıktan enerji üretimi devrini başlattıklarını söyledi. Bu kapsamdaki çalışmaların devam edeceğini belirten Soyer, “Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinde de, dört yeni atık tesisini de en kısa zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ise “İklim değişikliği din, dil, ırk, ekonomik durum farkı gözetmeksizin herkesi vuruyor. Biz iklim değişikliğini durdurmazsak o bizi durduracak" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler