131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HÜNERLİ ELLER AHŞABA RENK VERİYOR

3 Ocak 2020, Cuma 06:39

     


Aliağa’da öğrendiği ahşap boyama işini, açtığı atölyelerle uzun yıllardır sürdüren Şükran Çakır, kurduğu atölyede ev hanımlarının ev bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

Şükran Çakır, Kültür Mahallesi Şerafettin Öztürk Sokak üzerinde ahşap boyama atölyesi açarak Aliağalı ev hanımlarına destek oluyor. İlçede yaşayan kadınları Ahşap Boyama tekniğini öğrenmeye davet eden Şükran Çakır, ahşap boyamanın bir sanat olduğunu söyledi.

“Üretmek büyük bir keyif veriyor”

Açtığı atölye ile 10 kişiye ahşap boyama sanatının teknik desteğini verdiğini söyleyen Çakır, “6 yıldır Aliağadayım. Yeni bir çevrede zorlanmaktan dolayı kendimi filografi, su kabağı, ahşap kurslarına vererek 2 yıl geçirdim. 2018 Ocak ayında boyanabilir ahşap ve polyester ile su bazlı boya ve sonsuz desen şablonundan oluşan bir atölye açtım. Zamanla bunu kadınların vakit buldukça uğrayabilecekleri konseptte bir yer yaptık. Ayrıca kadınlarımıza ürünlerimizden kendi ihtiyaçlarını buradan karşılama imkanı sunduk. Örneğin hediye götürecekleri ürünleri objeleri boyama ve tasarım konusunda hanımlara teknik destek veriyoruz. Aynı zamanda eski mobilya, fayans, cam ve ya renginden sıkıldığınız herşeyi tüm yüzey boyalarımızla yep yeni bir tasarıma dönüştürme imkanı sunuyoruz. Dileyen atölyemize geliyor geri dönüşüm yapıyor. Bu konuda da yalnız bırakmıyoruz. Malzeme desteği verdiğimiz herkese ücretsiz danışmanlık sağlıyoruz. Kişiye özel tasarım da yapıyoruz. Şu an ortalama 10 kişiye tasarım dersi veriyorum. Herhangi bir ücret almıyorum. Sembolik olarak elektrik su harcamalarımıza destek veriyorlar. Herşeyden önce yaptığım iş çok büyük bir terapi. Her şeyi unutuyorsunuz. Üretmek büyük bir keyif veriyor. Herkese kapımız sonuna kadar açık.” dedi. Öte yandan desteklerini esirgemeyen Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk’e Anka Atölyesi’nin sahibi Şükran Çakır tarafından el emeği esnaf odası logolu su kabağından abajur takdim edildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler