131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BELEDİYEDEN HELVACI’YA TARİHİ KENT MEYDANI

3 Nisan 2021, Cumartesi 07:12

     


Aliağa Belediyesi, Helvacı Mahallesi’nde Tarihi Kent Meydanı Projesi’ni hayata geçirecek. Proje için yapım ihalesine çıkıldı.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Helvacı Mahallesi’nde Tarihi Kent Meydanı Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin yapım işi için ihaleye çıkıldı. Konuyla ilgili ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Helvacı Tarihi Kent Meydanı Projesi, 38 kalem inşaat, peyzaj ve elektrik yapım işini kapsayan ihale, Siteler Mahallesi, İnönü Bulvarı No:15/1 adresinde bulunan Aliağa Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda, 21 Nisan 2021 günü, saat 11.00’de gerçekleştirilecek. İhaleyle ilgili ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşin süresi yer tesliminden itibaren 90 takvim günü olacak.

Meydan yeniden düzenlenecek

Daha önce 2014 yılında, Ömer Turgut Oğuz’un Aliağa Belediye Başkanlığı döneminde Helvacı Meydanında bir düzenleme yapılmış, eski yapılar kamulaştırılarak yıkılmış, yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilmişti. Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek Tarihi Kent Meydanı Projesi ile meydan yeniden düzenlenecek. Edinilen bilgiye göre meydana, Konak Meydanı’ndakinin benzeri bir saat kulesi inşa edilecek, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek.

Yeni sağlık ocağı için otopark yapılacak

Geçtiğimiz günlerde, meydanda bulunan Helvacı Belediye Eski Hizmet Binası’nın sağlık ocağına dönüştürülmesi için çalışmalara başlanmıştı. Tarihi Kent Meydanı Projesi’nin gerçekleştirileceği alanda bulunan, yenileme çalışmalarının ardından Sağlık Ocağı olarak hizmet verecek binanın yanına da küçük bir otopark yapılacağı edinilen bilgiler arasında.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler