SOYER: "DENİZ ULAŞIMINA AĞIRLIK VERECEĞİZ"
3 Temmuz 2021, Cumartesi 06:54| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Marina’yı İzmirlilerin Körfez’le ilişkisini güçlendirmek için kente kazandırdıklarını ifade ederek, Körfez’in aynı zamanda kentin trafik sorununun da çözümünde rol oynayacağını belirtti.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin baştan sona yenileyerek kentlilere sunduğu İzmir Marina'da bir etkinlik düzenlendi. Tarihi Bergama Vapuru ile yapılan Körfez turunun ardından İzmir Marina’da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerine Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak başladı. Başkan Tunç Soyer, “Kabotaj Bayramı, denizlerimizdeki bağımsızlığımızın simgesi, kurtuluş ve özgürlük mücadelemizin denizlerde zafere ulaşmasıdır. İzmir Marina’yı şehrimize kazandırmamızın temel sebebi; İzmir’i İzmir yapan pek çok değeri borçlu olduğumuz körfezimizle olan ilişkimizi daha da güçlendirmek. Üçkuyular'da atıl durumda olan bu alanı, geçtiğimiz yıl 5 yıllığına kiralayarak İzdeniz’in işletmesi yönünde karar almıştık. Körfez’deki tek marina olması nedeniyle Marinamız sadece tekne sahipleri için değil, bütün İzmir halkı açısından önemli bir cazibe alanı” dedi.
"İki temel hedefimiz var"
Göreve gelirken refahı artırmayı ve İzmir’in tamamında adil şekilde paylaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, İzmir Marina'nın iki temel hedefi olduğunu kaydetti. Soyer, “İlki; şehrimizin bu benzersiz noktasında, bir cazibe alanı oluşturarak İzmir’in deniz ile ilişkisini güçlendirmek. İkincisi; denize ulaşamayan dezavantajlı mahallelerdeki çocukların denizle bağını kurmak. İzmir Marina’da kurduğumuz Denizcilik Eğitim Merkezi’mizde yapılacak eğitimlerle, öncelikli olarak arka mahallelerdeki çocuklarımıza deniz sporlarını öğrenme fırsatı sunuyoruz. Bu projemiz Körfez’deki hareketliliğin artmasına da çok büyük katkı sağlıyor. Akdeniz’de seyreden tekneler için konforlu, doğa, tarih ve kültür odaklı, cazip ve huzurlu bir konaklama yeri sunuyor” diye konuştu.
"Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz"
İzmir'in son süreçte en büyük sorununun trafik olduğunu ve pandemi nedeniyle araç kullanımının arttığını kaydeden Soyer, “Bir kader olamaz, çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Deniz bunlardan ilki. Yeni feribot ve vapur kiralıyoruz, çalışmalar sürüyor. Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Kent içindeki karayolunda trafiği mümkün olduğu kadar denize aktarmalıyız. Seferleri sıklaştırdıkça tercih etme inanılmaz bir şekilde arttı. Toplu ulaşımda çok büyük düşüşler yaşarken deniz ulaşımında inanılmaz artışlar yaşadık. Doğru yoldayız, takviye edeceğiz. Deniz ulaşımına ciddi bir ağırlık vereceğiz ve artıracağız” dedi. İzmir - Midilli seferleri ile ilgili konuşan Soyer, “Bizim niyetimiz 15 Temmuz'du. O vakte kadar açılırsa başlayacağız” dedi. Soyer İlk kez Seferihisar'da hayata geçen İZTAŞIT uygulamasını çevre ilçelerde uygulayacaklarını kaydederek, “Esnafla mutabık kalındığında çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal


















