131019098
19 Mart 2024, Salı

“Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” girişimcilik programı başvuruları başladı

3 Ağustos 2022, Çarşamba 09:36

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla TÜSİAD işbirliğiyle kurulan Girişimcilik Merkezi İzmir tarafından “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla yapılacak ikinci program başvuruları başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in girişimciliğin desteklenerek İzmir’in katma değer yaratan dönüşümüne katkı sağlanması vizyonuyla TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişimcilik Merkezi İzmir” gençlerin önünü açmaya devam ediyor. “Tarımsal Girişimcilik” programından sonra “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla  yenilikçi işi fikirlerinin geliştirilmesini hedefleyen merkez, girişimcileri ve start-upları yatırımcılar ile buluşturmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Ulaşım Ana Planı (UPİ 2030) vizyonu ve misyonu doğrultusunda yapılan programa başvuru için 18-40 yaş arasında olup 2-5 kişilik ekip oluşturmak yeterli. Başvuralar 15 Eylül tarihine kadar sürecek. Programa dahil olmak isteyen girişimci adayları “girisimcilikmerkezi.izmir.bel.tr” sitesi üzerinden bilgi alabilir.

Girişimcilik Merkezi İzmir

Girişimcilik Merkezi İzmir, İzmir’in stratejik öncelikleri dikkate alınarak her yıl belirlenen tematik alanlarda bölgesel ve sektörel ihtiyaçların girişimci bakış açısıyla karşılanmasına yönelik çalışmalar yürüten bir kuluçka merkezidir. “Girişimcilik Merkezi İzmir”, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi destekleriyle 2022 teması olan “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” alanında ilk mezunlarını verdi. Ford Otosan, K-Works ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye’nin ortak yürütücülüğünde 1 Nisan-24 Haziran tarihleri arasında yapılan “Şehrini Geliştir”  girişimcilik yarışması sonunda dereceye girenler ödüllerini aldı. Merkez, “Şehrini Geliştir” programının sona ermesinin ardından “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım”  temasıyla ikinci programını başlattı.

(Serkan Selingil)







 
Son Eklenen Haberler