131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

ÇAKMAKLI’DA KÜLTÜR ŞÖLENİ

3 Eylül 2019, Salı 06:33

     


Aliağa Çakmaklı Mahallesi’nde hafta sonu 6. Geleneksel Çakmaklı Kültür Evi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Aliağa’nın Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Çakmaklı Kültür Evi’nde 2014 yılından bu yana köy çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak ve iyi bir birey olarak topluma kazandırabilmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaz tatilinde sanat eğitimleri veriliyor. MTS Denizcilik’in destekleriyle gerçekleştirilen bu yaz tatili süresindeki eğitimler tamamlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu köy halkıyla birlikte yaşamak için de geçtiğimiz Cumartesi günü bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Çakmaklı Kültür Evi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması çerçevesinde resim ve takı tasarım sergisi açıldı. Daha sonrasında bando eşliğinde Kültür Evi’nden sahile kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Sahilde oluşturulan etkinlik alanında sırasıyla; dans gösterisi, drama gösterisi, bireysel ve grup enstrüman dinletisi, ritm show, çocuk korosu, yetişkinler korosu dinletisi, öğretmenlerden oluşan müzik grubu ile eğlence, teşekkür belgelerinin takdimi gerçekleştirildi. Kültür Evi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Çakmaklı halkının da yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Çakmaklı Kültür Evi’nin Proje Koordinatörü, Emekli Bando Binbaşı ve Müzikolog Dr. Aydın Öğüt, düzenlenen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Köyümüzdeki çocuklara 6 yıldır sanatın bütün alanlarında eğitimler veriyoruz. Yabancı dil eğitimlerimiz oluyor. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde her sene yaz tatilinde 2 ay boyunca burada aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 5 yaşından 70 yaşına kadar 80’e yakın öğrencimize çeşitli sanat dallarında eğitimler verdik. Her yıl eğitimlerimizin sonunda da 30 Ağustos gününde veya bir gün sonrasında bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak için böyle bir etkinlik düzenliyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler