131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

BALIKÇILAR ‘VİRA BİSMİLLAH’ DEDİ

3 Eylül 2021, Cuma 06:27

     


Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi balık av sezonunun açılmasını Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Yapılan etkinliğin ardından balıkçılar ‘vira bismillah’ dedi.

Aliağa Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Hakan Şengül ve yönetimi balık av sezonun açılmasını kutladı. Kooperatif Başkanı Hakan Şengül ve yönetimi Balıkçı Barınağı’nda vatandaşa balık ekmek dağıtarak ‘vira bismillah’ dedi. Düzenlenen etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Apak, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, siyasi partilerin ilçe başkanları, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Hakan Şengül, “Hep beraber vira bismillah demek için buradayız”

Etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından davetlilere balık ekmek ikramında bulunuldu. Daha sonra Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Şengül konuşmasında, “2021 2022 deniz av sezonu açılış etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Böyle güzel bir günde hep beraber vira bismillah demek için buradayız. Ümit ediyorum, dua ediyoruz, bu yıl balık sezonumuzun bir önceki yıldan daha güzel, bereketli ve sağlıklı bir sezon olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Mustafa Özen, “Suyun altındaki dünyayı balıkçılarımızın desteğiyle koruyabiliriz”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen kürsüye geldi. Özen, “2021 2022 balık av sezonunun öncelikli olarak ilimize, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını ve bereketli olmasını diliyorum. 1 Eylül itibariyle 15 Nisan’a kadar sürecek olan av yasağının açılışını yaptık. Ayın 31’inden gırgırcılarımızı dualarla Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’ndan uğurlayarak güzel bir başlangıç yaptık. Ayın biri itibariyle balıkçı hal sezonunda da tutulan balıkları gördüğümüz zaman bereketli bir sezonun geçeceğini aslında görmüş olduk. İzmir tarımın bütün çeşitliliğinden, bitkisel üretimde çok büyük bir potansiyele sahip. Hayvansal üretimde büyük bir potansiyele sahip. Su ürünlerinde de 630 kilometre sahili olan yıllık 97 bin ton su ürünleri üretim kapasitesi olan 28 balıkçı barınağıyla 45 su ürünleri kooperatifiyle çok büyük bir potansiyel. Bizler bu büyük potansiyeli ayakta tutmak için kurumsal olarak çok büyük bir sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. Bu anlamda suyun altındaki dünyayı da koruyabilmek adına denetimlerimizi, eğitimlerimizi ve toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Suyun altındaki dünyayı balıkçılarımızın desteğiyle koruyabiliriz. İzmir de on tanesi 10 metrenin üzerinde 211 tane toplam bin 735 balıkçı teknemiz mevcuttur. Vira bismillah diye başlamış olduğumuz, halatlar fora diye talimat verdiğimiz avcılığımızın 15 Nisan’a kadar ilimiz, sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Ömer Karaman, “90 bin olan balık üretim kapasitesinin yaklaşık 18 bini Aliağa’da”

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman kürsüye davet edildi. Karaman konuşmasında, “Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum mülki idare amirliği mesleğimde balıkçılık esnafıyla birçok ilçede karşılaştım. Bu vesileyle yeni seçilen Hakan başkanımıza dedim ki ‘başkan farklı bir şey yapalım. Bu av sezonunun açılışında balıkçı esnafımızla beraber bir start verelim.’ 90 bin olan balık üretim kapasitesinin yaklaşık on sekiz bini Aliağa’da. Yani Aliağa dendiği zaman akla sadece sanayi, endüstri gelmiyor. Aynı zamanda birçok alanda İzmir’in önemli bir ilçesi olduğumuz bir gerçek. Buradaki iki balıkçı barınağımızın standartlarını belediye başkanımızda biliyor. Bu standartları yükseltme adına çalışmalarımız var. Yine üç tane balıkçı kooperatifimiz var. 350’ye yakında tekne görünüyor ama bunların 50 tanesi bizzat balıkçılıkla iştigal eden kayıtlı teknelerimizin sayısı. Aliağa da biz her sahada olduğu gibi bu sahada da yeni bir yapılanma içerisinde olduğumuz ortaya çıktı. Balıkçılığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bol bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Necip Nasır, “Bakanlıklarımız ve müdürlüklerimiz her daim göreve hazır”

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ın ardından AK Parti İzmir İl Milletvekili Necip Nasır kürsüye davet edildi. Nasır, “629 kilometre kıyı şeridi olan İzmirimizde balıkçılık ve su ürünleri 998 bin ton su ürünü temin edilmesiyle yaklaşık 1 milyar dolarlık bir katma değer oluşturmuştur. Bu anlamda bizlerin dünyada ve ülkemiz de globalleşen ekonomik dünya sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olan balıkçılık ve su ürünlerinin daha da geliştirilerek ülkemize, ilimize ve ilçemize katma değer sağlamasına çalışmamız gerekiyor. Bu noktada eksiklerin desteklenmesi noktasında bakanlıklarımız ve müdürlüklerimiz her daim göreve hazır. Balıkçılarımıza bol bereketli bir sezon diliyorum. Vira bismillah.” Dedi. Konuşmaların ardından Fatih Camii İmamı Gazali Ateş bereket duası okudu. Okunan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler