131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

TAŞINMAZ SATIŞLARI YİNE GÜNDEMDE

4 Ocak 2022, Salı 07:02

     


Aliağa Belediyesi Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısı için bir araya geliyor. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılacak olan Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün akşam yapılacak. Belediye Meclis Salonu’ndaki oturum, 7 Aralık 2021 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayacak. Ardından, başkanlıktan gelen önergeler ile komisyon raporlarını içeren 21 maddelik meclis gündemi tek tek oylanacak.

Denetim Komisyonu üyeleri belirlenecek

Meclis toplantısı, Aliağa Belediyesi kurumsal internet sitesi www.aliaga.bel.tr ’den ve Aliağa Belediyesi webtv’nin www.youtube.com/aliagatv adresinden canlı olarak yayınlanacak. Aliağa Belediyesi webtv yayını saat 17.00’den itibaren başlayacak. Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda başkanlıktan gelen önergeler kısmında Denetim Komisyonu’nun üye sayısının belirlenmesi, üyelerinin seçilmesi ve Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile ödenecek ücretlerin tespit edilmesi hususları görüşülecek. Oylamalar gizli oylama ile yapılacak.

Taşınmaz satışları yine gündemde

Gündemde dikkat çeken bir diğer konu ise taşınmaz satışlarıyla ilgili olan maddeler oldu. Buna göre, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan 3004 ada 6 parsel sayılı mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazın satılması talebi görüşülecek. Ayrıca Güzelhisar tapulama sahasında bulunan 144 ada 8 parsel sayılı 384,56 metrekare, mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazın satılması talebi görüşülecek.

Damızlık Kıvırcık Koyun Tesisi Projesi için kredi kullanım yetkisi

Aliağa Damızlık Kıvırcık Koyun Tesisi Projesi kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi arasında protokol imzalanmıştı. Tesisin yapılmasında Ziraat Bankası’ndan 15.000.000 TL 'ye ve 7 yıla kadar kredi kullanılması, iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Serkan Acar'a yetki verilmesi hususu görüşülecek. Ayrıca Aliağa’daki hava ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, insan ve çevre sağlığının korunması amacıyla; ilçe içerisinde, faaliyet alanı olarak çevre izni alma zorunluluğu bulunan açık kömür depolaması, elemesi ve paketlemesi yapılan işyerlerine merkez veya kırsal mahalle ayrımı gözetmeksizin işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmemesi hususu görüşülecek.

Yeni Şakran’a Pazar Alanı gündemde

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait 320 metrekare yüzölçümlü 593 parsel ve 630 metrekare yüzölçümlü 600 parsel sayılı taşınmazların satılması talebinin oybirliği ile reddedildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları görüşülecek. Ayrıca Helvacı Mahallesi, 685 metrekare yüzölçümlü, 302 ada 1 parsel sayılı, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması talebinin oy çokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları görüşülecek. Yenişakran Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların pazar alanı ihtiyacını karşılamak üzere, mahallede bulunan, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında sosyal-kültürel tesis alanı olarak planlı olan 151 ada 1 numaralı parselin Belediye Hizmet Alanı’na dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşülecek. 2021 Mali Yılı Bütçesinde ödeneği yetersiz gelen Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nden ödenek aktarılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülecek. Toplantı Başkan ve Meclis Üyelerince verilecek önergelerin görüşülmesiyle devam edecek. Ardından toplantıya katılmayan Meclis Üyelerinin mazeretleri oylanacak. Daha sonra dilek ve temenniler dinlenecek. Ocak ayı Olağan Meclisi, bir sonraki meclis toplantı gününün belirlenmesiyle son bulacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler