131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

TÜPRAŞ’ta 14 işçi işten çıkarılacak

4 Haziran 2022, Cumartesi 06:12

     


TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi önünde devam eden eylemler son buldu. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, 14 Tüpraş çalışanının işten çıkarılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan ve yönetimi, TÜPRAŞ’ta, aralarında engelli ve kadın işçilerin de bulunduğu 27 kişinin işten çıkarılması iddiası ilgili olarak açıklamada bulunup işyerinde eylemlilik sürecini başlattıklarını belirtmişti. Daha sonra işçilerin iş yerine kapanmasıyla başlayan eylem büyüyerek Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi tarafından kapı önüne taşındı. Ardından sendika TÜPRAŞ işverenin 27 işçi içerisinden 22 işçinin iş akdini feshettiğini duyurdu. Son olarak Petrol İş Sendikası Genel Merkezi, Sendika Aliağa Şubesi ve TÜPRAŞ yöneticileri arasında yapılan müzakereler başladı ve kapı önünde devam eden eylem sürecinin sonlandığı duyuruldu.

“Eylemlerimiz son buldu”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, “Başlangıçta 27 işçimiz yersiz gerekçelerle işlerinden çıkarılmak isteniyordu. Daha sonra bu sayı 22 işçiye düştü ve bu arkadaşlarımız işten çıkarıldı. Gelinen noktada yapılan müzakereler sonucu bu sayı 14 işçiye düşmüştür. İşten çıkarılacak arkadaşlarımız TÜPRAŞ işvereni tarafından belirlenecek. Sendika olarak bu vebali almak istemedik. Eylemlerimiz son buldu.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler