131019098
19 Mart 2024, Salı

Acar, “Halkımızın affına sığınıyoruz”

4 Ağustos 2022, Perşembe 06:36

     


Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde iki birleşim halinde yapıldı. Toplantıda katlı kavşak projesi hakkında konuşan Başkan Acar, “İnşallah projeyi söylediğimiz sürede bitireceğiz. Tabii ki ufak tefek sorunlar olacak, bu konuda da Aliağa halkımızın affına sığınıyoruz.” Dedi.

Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde Belediye Meclis Salonu’nda iki birleşimde tamamlandı. Toplantının birinci birleşimi 5 Temmuz 2022 ve 07 Temmuz 2022 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. Daha sonra başkanlıktan gelen önergeler tek tek okunup oylandı. Oylanan maddelerden bazıları komisyonlara havale edildi.

Helvacıdaki bazı taşınmazlar satılacak

Toplantının ikinci birleşiminde komisyonlara havale edilen maddeler görüşüldü. Bu maddelerden ilki Helvacı tapulama sahası 655,00 metrekare yüzölçümlü 109 ada 15 parsel sayılı mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazın satılması talebinin oy çokluğuyla kabul edildiğine dair İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporu komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi. Bir diğer madde ise yine Helvacı’da, 344,00 metrekare, 114 ada 7 parsel sayılı ve 382 metrekare yüzölçümlü, 114 ada, 8 parsel sayılı mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazların satılması talebinin oy çokluğuyla kabul edildiğine dair İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporu komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

Özcan, vatandaşların taleplerini sıraladı

Komisyonlardan gelen raporların oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu kısımda ilk olarak CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan söz aldı. Özcan kendisine vatandaşlar tarafından sıkça iletilen sorunları mecliste dile getirdi. Özcan, “Vatandaşlarımızın talepleri bunlar. Birincisi konut sorunu. Aliağamız hızla göç alan bir şehir oldu. Sanayileşme ve lojistik ağırlıklı büyüme sonucu hızlı nüfus artışı yaşanmakta. Bu da aşırı konut ihtiyacına sebep olmakta. Kiralar uçtu, 5-6 bin lira kiralar isteniyor. Yeterli konut olmadığı için vatandaşlar bu evleri tutmak zorunda kalıyorlar. İnsanlar çok zorda. Kiralık ev de yok. Konut yapacak ticari arsa yok, olanlar çok pahalı. Arsa ihtiyacının acil çözülmesi gerekiyor. Yeni imar alanları yapılmalı. Hazineye ait veya belediyeye ait alanlarda ucuz arsa üretip kooperatifler kurarak, vatandaşa ucuz konut yaparak, ihtiyaç karşılanmalıdır. İkincisi ise çevre yolu sorunu. Aliağamızın doğusundan geçen otoyol yapılınca doğudaki mahalleler ile ALOSBİ arasında olan geçiş güzergahında yollar kapatıldı. İnsanlar Yeni Mahalle, Cici Sokak, Güzelhisar, Çıtak ve buralardan ALOSBİ’ye geçemiyorlar. ALOSBİ ile Çanakkale karayolu arasındaki karayolu gişelerden önce olmasına rağmen otoyol kapsamına alınıp telle çevrildi. Bu gişelerden önceki yolun birkaç yerden giriş çıkışa açılması gerekiyor. Şu anda Aliağa’da katlı kavşak yapımı nedeniyle trafiğin felç olduğunu hepimiz görüyoruz. Üçüncüsü hastane sorunu. Aliağa çok büyük bir şehir olmasına rağmen sağlık tesisleri açısından gelişmemiş bir yer ne yazık ki. Hastanemiz C grubu bir hastane. Acil olarak Aliağa’ya planda yeri ayrılan Güzelhisar yolunda 250 yataklı bölge hastanesinin yapılması gerekiyor. Şu andaki hastane kesinlikle ihtiyaca cevap vermemekte. Aliağa halkı hastaneden çok zor yararlanmaktadır. Teknik, fiziki, ve beşeri olarak bütün branşlarda ihtiyacı karşılamıyor. Ayrıca bir de diş hastanesi gerekiyor. Dördüncüsü Otogar sorunu. Bu sorun da Aliağa için çok önemli. 150 bin kişinin yaşadığı, çoğu hareketli bir nüfusun yaşadığı bir yerde otogarın olmaması çok büyük bir sorun. Yine Kuzey Ege Otoyolu yapılınca Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Edremit, Ayvalık, İstanbul batı yakasından gelen otobüslerin yüzde 80’i Aliağa’ya girmeden direkt olarak otoyoldan İzmir’e gitmektedir. Aliağa’da yolcular inme ve binme yapamamaktadırlar. Bu Aliağalı vatandaşın mağdur olmasına sebep olmaktadır. Bunun için otoyol yakınına bir otogar yapılmasını zorunlu hale getirmektedir.” Dedi.

Hakan Turan, “İhtiyaç olan bir projeydi”

CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan’ın ardından CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan konuşmasını yapmak üzere söz aldı. Turan, katlı kavşak projesine değinerek “Battı çıktı konumuzla ilgili tabii ki bir keşmekeş oluştu. Büyük bir yatırım. Zamanlaması, ülkenin içinde bulunduğu durum bunlar tartışılabilir ama ihtiyaç olan bir projeydi. Bu konuda katkı koyan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Trafik keşmekeşi konusunda da ilk bir haftalık süreçte ciddi sorunlar yaşandı. Burada bazı kamu kurumlarının da eksikliği var muhtemelen. Tırların, kamyonların şehir içine girmesi UKOME kararıyla yasaklanmıştı, çevre yolunu kullanma zorunluluğu vardı. Kısmen de olsa bu sorun çözüldü. Bu konuyla ilgili bazı sorunların çözülmesi konusunda destek olursanız seviniriz.” İfadelerini kullandı.

Serkan Acar, “Bizim için her vatandaşımızın düşüncesi kıymetli”

Son olarak Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar bir konuşma yaptı. Acar, “Musa Bey bir vatandaşımızın görüşlerini bizimle paylaştı. Bizim için her vatandaşımızın düşüncesi kıymetli. Bazı konular Büyükşehirin, bazı konular hükümetin görev alanına giriyor ama bizim sorunlarımız. İnşallah bütün sorunları el birliğiyle çözeceğiz önümüzdeki süreçte. Hastane konusunda yol kat ettik. Ek binalarla birlikte yatak sayısı artıp B sınıfına yükseleceği öngörülüyor. O konuda da müracaatlar yapılmış. Otogar konusu büyükşehiri ilgilendiriyor. O konuda da en kısa sürede büyükşehir harekete geçer diye ümit ediyorum. Trafik konusu bizim süreci çok endişeyle takip ettiğimiz bir konuydu. Şöyle ki normal kış sezonunda Çanakkale Yolu’ndan 26 bin araç geçiyor, yaz sezonunda bu sayı 40 bine ulaşıyor karayolları ve emniyet verilerine göre. Bu kadar aracın geçtiği bir yolu kapatıyorsunuz, kolay değil. Zaten bütün iş planlamasını da bu işi en hızlı bitirecek şekilde yapmak üzerine yaptık. Bununla ilgili sağ olsun Büyükşehir ile de koordineli olarak yasal mevzuat çerçevesinde alabildiğimiz kararları aldık. Bu süreçte emniyetimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte kaçaklar olmuştur. Birden cezaya sarılmak uygun olmadı. Daha büyük kaoslar da olabilirdi. İnşallah biz de bu projeyi söylediğimiz sürede bitireceğiz. Tabii ki ufak tefek sorunlar olacak, bu konuda da Aliağa halkımızın affına sığınıyoruz.” Şeklinde konuştu. Toplantı bir sonraki meclis toplantısının saat ve tarihinin belirlenmesiyle son buldu. Buna göre bir sonraki meclis toplantısı 6 Eylül 2022’de, saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler