131019098
19 Mart 2024, Salı

Aliağa’daki gençlere tercih desteği

4 Ağustos 2022, Perşembe 06:21

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercihi yapan gençlere bu yıl da danışmanlık hizmeti sunuyor. Yarın (5 Ağustos) Aliağa’da kurulacak tercih noktasında uzman rehberler ve akran danışmanları öğrencilere destek verecek.

27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Üniversite Tercih Günleri düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde, birer gün Urla, Bergama, Ödemiş ve Selçuk’ta kurulan tercih noktalarında uzman rehberler ile çeşitli şehir ve üniversitelerde farklı bölümlerde okuyan akran danışmanları ile gençlere destek verdi. Bu süre içinde ilgili merkezlere Urla, Bergama, Ödemiş, Selçuk ve Aliağa’dan da öğrencilerin ulaşımı sağlandı. Tarihler, tercih noktaları ve ilçelerin tercih günleri için “gencizmir.com” adresinden bilgi paylaşımında bulunuldu.

Bu kapsamda Yarın (5 Ağustos) Aliağa’da kurulacak tercih noktasında uzman rehberler ve akran danışmanları öğrencilere destek verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü Binası’nda yapılacak olan program 09.00-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sosyal Projeler Dairesi Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Üniversite Tercih Günleri kapsamında, geçen yıl kurulan merkezlerde yaklaşık bin genç danışmanlık hizmetinden faydalanmıştı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler