131019098
19 Mart 2024, Salı

Nae Sao Paulo’ya karşı ortak mücadele kararı

4 Ağustos 2022, Perşembe 06:39

     


İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin kentteki çevre odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıdan asbestli olduğu iddia edilen savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı ortak mücadele kararı çıktı. Bu kapsamda bugün Demokrasi Meydanı’nda "Aliağa Dünyanın Çöplüğü Değildir" mitingi gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de ise Gündoğdu Meydanı’nda Moğollar konseriyle direniş ulusal boyutta duyurulmaya çalışılacak.

TMMOB, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Aliağa’ya getirilecek asbestli olduğu iddia edilen gemiye karşı ortak yol haritası çizmek için düzenlediği toplantı kentteki çevre ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Mimarlık Merkezi’ndeki toplantıda Brezilya’ya ait dev uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun Aliağa’da sökümüne karşı ortak mücadele kararı alındı. Bu mücadeleyi ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmak için ise İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin koordinasyonunda bir çalışma grubunun kurulmasına karar verildi.

Mücadeleye destek çağrısı

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Toplantının ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bugün burada inanılmaz güzel fikirler ortaya çıktı. Ortak aklın yükselmesi bu demek. Bu hikâye biraz uzun soluklu aslında. Bugünden yarına sonuç alınacak bir şey değil ama bugünden yarına her gün büyütmemiz gereken bir mücadeleden bahsediyoruz. Bu mücadele sadece Aliağa, İzmir’de değil; Akdeniz’i de kapsamalı, gerekirse bütün dünyaya mesaj vermeli. Bir ülkenin, bir kentin çöplük haline getirilmesi yeteri kadar bir mesaj taşır, yeteri kadar bir mücadele alanı yaratır.” dedi.

“Şimdi onlar düşünsün”

İzmir’de büyük bir çoğunluğun son derece duyarlı olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığım dönemde orkinos çiftliklerine karşı çıkarken Sığacık’taki balıkçı tekneleriyle mücadele vermiştim. Şu an İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Vereceğim mücadeleyi şimdi onlar düşünsün. Kullanabileceğimiz o kadar çok enstrümanımız var ki… Bu mücadelenin başlangıç noktası Aliağa’dır. Biz bu mücadeleyi İzmir’e ve Türkiye’ye yayacağız. Aliağa’da 4 Ağustos’ta (bugün) saat 18.00’de miting olacak. Saat 21.00’de ise Gündoğdu Meydanı’nda Moğollar konseriyle tüm Türkiye’ye bu direnişi duyuracağız. Hep birlikte İzmir’i korumaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. İzmir’de bu duyarlılığı taşıyan herkesi, bu mücadeleyi büyütmeye ve bunun bir parçası olmaya davet ediyoruz. İzmirlilerle birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. Geminin 5 Ağustos’ta Rio De Janeiro Limanı’ndan yola çıkması bekleniyor.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler