Nae Sao Paulo’ya karşı ortak mücadele kararı
4 Ağustos 2022, Perşembe 06:39| Tweet |
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin kentteki çevre odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıdan asbestli olduğu iddia edilen savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı ortak mücadele kararı çıktı. Bu kapsamda bugün Demokrasi Meydanı’nda "Aliağa Dünyanın Çöplüğü Değildir" mitingi gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de ise Gündoğdu Meydanı’nda Moğollar konseriyle direniş ulusal boyutta duyurulmaya çalışılacak.
TMMOB, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve DİSK’in yer aldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Aliağa’ya getirilecek asbestli olduğu iddia edilen gemiye karşı ortak yol haritası çizmek için düzenlediği toplantı kentteki çevre ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. Mimarlık Merkezi’ndeki toplantıda Brezilya’ya ait dev uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun Aliağa’da sökümüne karşı ortak mücadele kararı alındı. Bu mücadeleyi ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmak için ise İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin koordinasyonunda bir çalışma grubunun kurulmasına karar verildi.
Mücadeleye destek çağrısı
Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Toplantının ardından konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bugün burada inanılmaz güzel fikirler ortaya çıktı. Ortak aklın yükselmesi bu demek. Bu hikâye biraz uzun soluklu aslında. Bugünden yarına sonuç alınacak bir şey değil ama bugünden yarına her gün büyütmemiz gereken bir mücadeleden bahsediyoruz. Bu mücadele sadece Aliağa, İzmir’de değil; Akdeniz’i de kapsamalı, gerekirse bütün dünyaya mesaj vermeli. Bir ülkenin, bir kentin çöplük haline getirilmesi yeteri kadar bir mesaj taşır, yeteri kadar bir mücadele alanı yaratır.” dedi.
“Şimdi onlar düşünsün”
İzmir’de büyük bir çoğunluğun son derece duyarlı olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığım dönemde orkinos çiftliklerine karşı çıkarken Sığacık’taki balıkçı tekneleriyle mücadele vermiştim. Şu an İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Vereceğim mücadeleyi şimdi onlar düşünsün. Kullanabileceğimiz o kadar çok enstrümanımız var ki… Bu mücadelenin başlangıç noktası Aliağa’dır. Biz bu mücadeleyi İzmir’e ve Türkiye’ye yayacağız. Aliağa’da 4 Ağustos’ta (bugün) saat 18.00’de miting olacak. Saat 21.00’de ise Gündoğdu Meydanı’nda Moğollar konseriyle tüm Türkiye’ye bu direnişi duyuracağız. Hep birlikte İzmir’i korumaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. İzmir’de bu duyarlılığı taşıyan herkesi, bu mücadeleyi büyütmeye ve bunun bir parçası olmaya davet ediyoruz. İzmirlilerle birlikte mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. Geminin 5 Ağustos’ta Rio De Janeiro Limanı’ndan yola çıkması bekleniyor.
(SERKAN SELİNGİL)

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin düzenlediği dayanışma yemeği yoğun katılımla

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, seçim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan



















