131019098
26 Nisan 2024, Cuma

PAKİSTAN, GEMİ SÖKÜMDE ALİAĞA’YI ÖRNEK ALDI

4 Ekim 2017, Çarşamba 07:14

     


Pakistan Baluchistan Eyaleti Kalkınma İdaresi Heyeti, Baluchistan Kalkınma Bakanı Dr. Hamid Khan Achakzai başkanlığında Aliağa’da bulunan Gemi Söküm Tesislerini ziyaret etti.

Baluchistan Eyalet Hükümeti’nin, eyaletlerinde bulunan gemi söküm sanayii tesislerinin, uluslararası standartlara getirilmesi amacıyla başlattığı modernizasyon ve ıslah süreci dolayısıyla Aliağa’da bulunan tesislere Baluchistan Kalkınma İdaresi Heyeti’yle bir ziyaret gerçekleştirdi.

Pakistanlı heyete saha çalışmaları izletildi

Hafta başında gerçekleştirilen ziyaretin sebebi, Aliağa’daki tesislerin uygulamalarını görmek, tecrübelerinden faydalanmak ve Türk özel sektörünün yatırım yapmasının olanaklarını araştırmak olarak açıklandı. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Alp Erdil ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyete Ersin Çeviker tarafından “Türk Gemi Geri Dönüşüm Sektöründeki Uygulamalar” konulu sunum yapıldı.

Toplantının kapanışında söz alan Kalkınma Bakanı Dr. Hamid Khan Achakzai bu ziyareti Türkiye’ye gerçekleştirme kararı almalarındaki en önemli etmenin, kardeş ülke Türkiye’nin bu sektörde dernek çatısı altında çok iyi organize olması ve Türkiye’de makineleşmesinin ileri boyutta olması şeklinde açıkladı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler