131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

“CÜRUF DAĞLARINI İSTEMİYORUZ”

4 Kasım 2021, Perşembe 06:21

     


Aliağa’nın çevre mahalle muhtarları, Yukarı Şehitkemal Mahallesi’nde yapılması planlanan cüruf depolama alanlarına karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şirketlere gönderildiği iddia edilen yazıya da değinildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Samurlu Mahalle Muhtarı Fikri Narşap, “Cüruf dağlarını istemiyoruz” dedi.

Aliağa’nın çevre mahallelerine yapılması planlanan cüruf depolama alanı konusu geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş mahallelilerin ve mahalle muhtarının itirazlarıyla çevre mahallelerde Çevresel Etki Değerlendirmesi Sürecinde Halkın Katılımı Toplantıları yapılamamıştı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili işyerlerine cüruf depolama alanı kurulması işlemlerinin hızlandırılması yönünde bir yazı gönderildiği iddia edildi. Bunun üzerine mahallelerine cüruf depolama alanı yapılmasını istemeyen mahalle muhtarları, Demokrasi Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Basın açıklamasına Aşağı Şehitkemal Muhtarı Ayşe Algül, Yukarı Şehitkemal Muhtarı Kasım Ercan, Güzelhisar Mahallesi Muhtarı Şehavet Kandemir, Samurlu Mahalle Muhtarı Fikri Narşap ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Yetkiler ve fabrika sahipleri bizim sesimizi duyun”

Konuyla ilgili açıklamayı Samurlu Mahalle Muhtarı Fikri Narşap yaptı. Narşap açıklamasında, “Aliağamız ve köylerimizde cüruf sahası, atık bertaraf sahası kurulmak isteniyor. Biz bu cüruf dağlarını istemiyoruz. Ama ne hikmettir ki biz bunları istemiyorken İzmir Büyükşehir yetkilileri bir takım fabrika yöneticileriyle istişareye geçip ‘İşlemleri hızlandırın’ diyerek yazı paylaşmaktadır. Bu yazı bizleri çok üzmüştür. Sayın yetkiler ve fabrika sahipleri bizim sesimizi duyun. Bu cüruf dağlarını hiçbirimiz istemiyoruz. Biz bunlardan mağduruz. Bu çağrımız da dikkate alınmazsa bu tür paylaşımlarımız devam edecektir. Cüruf saha çalışmaları durdurulsun.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler