131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ENGELLİLER HAFTASI’NDA FARKINDALIK YARATILDI

4 Aralık 2019, Çarşamba 06:54

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Engelliler Haftası’nda düzenlenen etkinliklerle farkındalık yaratıldı.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Engelliler Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Okunan İstiklal Marşı sonrasında Engelsiz Kafe’de dernek yönetimi tarafından davetlilere kahvaltı etkinliği yapıldı. Düzenlenen kahvaltıya Garnizon Komutanı Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Engelliler gece gökyüzünde parlayan birer yıldız gibidir”

Kahvaltının ardından Aliağa Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Bayar konuşmasında, “ Birleşmiş Milletler tarafından Dünya 3 Aralık Engelliler Farkındalık günü olarak kabul edilmiş olan 159 ülkede olduğu gibi Türkiye’de ve ilçemizde farklı etkinlikler yapılmaktadır. Engellilerinde sosyal toplumda yer almaları ve bu toplumun bir parçası olarak yaşama dahil olabilmeleri için çalışma hayatında yer alabilmeleri, engellilere fırsat verildiğinde birçok işte başarılı olabileceklerini, iş yerinde, mahallenizde ilçenizde görmektesiniz. Bunun en güzel örneği 7 yıldır yürütmekte olduğumuz kafemiz. Hastanede Musa arkadaşımız, okulda Mesul müdürümüz, adliyede İrfan abimiz ilimizde tenisçi Büşra Ün kardeşimiz fırsat eşitliğinde engellilerinde neler yapabileceklerinin iyi bir örneğidir. Günümüzde sanat, spor, siyaset, iş hayatı, sosyal yaşam olmak üzere engellilerin birçok alanda hayata dahil olduklarının örneklerini görmekteyiz. Bunlar biz engellilerin adına umut veren gelişmelerdir. Engelliler gece gökyüzünde parlayan birer yıldız gibidir. Hayatınıza ışık ve güzellikler katacak insanlardır. Zor olan hayatımıza sevgi dokunuşlarınızla güzelleştirmenize ihtiyacımız var. Unutulmamalıdır ki, sevgi her engeli aşacak güçtedir. Her insan hayatının bir yerinde bir engellinin hayatına dahil olmalıdır. İşte o zaman mucizelere tanık olunacaktır.” İfadelerini kullandı. Başkan Bayar’ın konuşmasının ardından engelli öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları gösterisi sahnelendi. Gösterilerin ardından etkinlik son buldu.

“Bu çocuklar hepimizin”

Engelsiz kafedeki etkinliğin ardından Aliağa Gençlik Merkezi’nde Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda halka dalında altın madalya alan İbrahim Çolak ve vatandaşlar katılım gösterdi. Etkinlik Aliağa Gençlik Merkezi Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Zuhal Sağlam’ın konuşmasıyla başladı. Öğretmen Zuhal Sağlam, “3 Aralık Dünya Engelliler günü çocuklarımızın çoğu otizmli. Otizm kelime anlamı olarak kendi kendine yetebilen demektir. Bunun nasıl bir eyvallahsızlık olduğunu buyurun siz düşünün. Kendi kendine yetiyor. Kendi kendini sevebiliyor. Hiçbir şeye ihtiyacı yok. böyle bir insanı doyurmakta takdir edersiniz ki zor. Öncelikle anne babalarına, eğitim veren tüm özel eğitim hocalarına hayat yolculuklarında yanlarında kim varsa iyi ya da kötü, olumlu ya da olumsuz tüm öğrettiklerine binlerce kez şükrediyorum. Bu yol çok ince bir yol. Sizlerle yolumuzu kesiştiren sayın başkanım Serkan Acar’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tesis için sonsuz teşekkürler. Bildiğiniz gibi şehir kiralık ama çocuklar bizim. Bu çocuklar hepimizin. El veren gönül veren yanlarında olan herkese tüm Aliağa halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı. Daha sonra öğrenciler gösterilerini sahneledi. Daha sonra şampiyon İbrahim Çolak otizmli öğrencilerle birlikte ısınma antrenmanları yaptı. Gösterilerin ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler