MİDİLLİ SEFERLERİ NİSAN’DA BAŞLIYOR
4 Aralık 2021, Cumartesi 06:37Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Travel Turkey İzmir-15. Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi kapsamındaki Başkanlar Oturumu'na katıldı. Pandemiden sonra bu çapta düzenlenen bir fuarın umut verici olduğunu söyleyen Soyer, 2022 Nisan ayında Midilli-İzmir seferlerine başlayacaklarını, 3 Mayıs'ta da kente ilk kruvaziyer gemisinin geleceğini müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Travel Turkey İzmir-15. Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında yapılan Başkanlar Oturumu'na katıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever'in moderatörlüğünde yapılan oturuma Başkan Tunç Soyer ile birlikte TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok heyecan verici bir buluşma... Pandeminin başından beri ilk kez yüz yüze, göz göze bir araya gelebildik. Alıcısı, satıcısı, pazarlayıcısı sektörün tüm dinamikleri... İnsanların yüzü gülüyor. Sektör bu buluşmadan çok memnun. Bu çok kıymetli. Travel Turkey İzmir Fuarı, dünyada bu çapta pandemiden sonra düzenlenmiş ilk turizm fuarı. 2022 için hem Türkiye hem İzmir özelinde hepimiz için son derece heyecan verici bir başlangıç” dedi.
Soyer: “Odaklanmak lazım”
İzmir'in turizm alanında çok büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “İzmir'e 1,5 milyon turist yakışmıyor. Kabul edilebilir değil. Sahip olduğu imkanlara bakılınca 'ah yazık, vah yazık' diyorsunuz. Ama bu değişecek” diye konuştu. Nisan'da Midilli-İzmir seferlerine başlayacaklarını, 2022 yılının 3 Mayıs’ında da kente ilk kruvaziyerin geleceğini açıklayan Soyer, şunları söyledi: “İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile ortak projemiz, inşallah yapabileceğiz. İzmir'de göbekte, Pier'in olduğu yerde bir marina hayal ediyoruz. Sağlık turizminde İnciraltı İzmir'in 20 yıldır hayali. Expo 2015 adaylık sürecine neden sağlık temasıyla gittik? İzmir ile örtüşen bir kimlik olsun istedik. Biz potansiyelimizin farkındayız, bunun ancak ortak akılla, sinerjiyle amacına ulaşacağını biliyoruz. Toz kondurmadan, üzerine titreyerek başaracağımızı biliyorum. Travel Turkey'i gördükten sonra çok iyimserim, umutluyum. Katılımcıların güler yüzünü gördükten sonra bunu yapmazsak yazık etmiş oluruz. Fırsatları ıskalamayacağız. Hep beraber sahip çıkıp ileriye taşıyacağız.”
“Heyecan verici bir gün”
İzmir'de turizmin çeşitlenerek 12 aya yayılması gerektiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Heyecan verici bir gün. Bu fuarın güzelliği enerjisi bize o kadar güç ve mutluluk verdi ki. Kalabalık fuarları gerçekten çok özlemişiz. Fuardaki bu ilgi İzmir'in turizme bakışı ve beklentisini görsel olarak yansıtıyor. Başkanımız turizm için önemli hedefler koydu, biz de destekliyoruz. İzmir turizm pastasından hak ettiğini, potansiyelinin karşılığını alamıyor. Bunun için de hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
İzmir'in enerjisi ortaya çıkıyor
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, “İzmir'de bu fuar çok daha kolay, rahat, verimli oluyor. Ortak akıl, hedef, amaçlar için çalışan bir ekip var. Belediye, ticaret odası, valilik, yerel diğer aktörler katıldığında farklı bir ürün, ruh, enerji çıkıyor ortaya. Bölgeye faydası görülüyor. Uzun dönemde de görülmeye devam edecek” dedi.
Soyer’den karavan kamp alanı müjdesi
Başkan Tunç Soyer; Travel Turkey İzmir-15. Uluslararası Turizm Fuarı’nda stantları da gezip turizmcilerle sohbet etti. Başkan Soyer KKTC standında Cittaslow ağına girmelerine katkıda bulunduğu kentlerin belediye başkanlarıyla da görüştü. Başkan Soyer daha sonra da Turizm Fuarı ile paralel açılan Fuar İzmir C Holüne bisiklet ile geçti. Karavanları inceleyen Başkan Soyer TTI Outdoor Fuarı’na açılıştan bir gün önce gelen yaklaşık 20 karavanın bulunduğu açık alanda da kamp ateşi yaktı. Karavancılarla bir süre sohbet eden Başkan Soyer, “Karşıyaka Yamanlar’da sanatoryumu aldık. En az 3 noktada karavan kamp alanı yapacağız. Çok geç kalınmış bir şey. Hiç merak etmeyin 2022’de karavan kamp alanı yapacağız. Karavan festivali ile karavancıları İzmir’de buluşturacağız” diye konuştu. Başkan Soyer’in müjdesi, karavancılar tarafından alkışlarla karşılandı.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz