270 milyon liralık içme suyu yatırımı
5 Şubat 2024, Pazartesi 06:42Tweet |
İZSU, ilçelerde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’de Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’da Ilıpınar Mahallesi’nde içme suyu hattı yenileme çalışmaları 270 milyon liralık yatırımla yürütülüyor.
İZSU Genel Müdürlüğü, ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda Menemen’in Seyrek, Villakent, Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça’nın Ilıpınar Mahallesi’ndeki çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde 15 kilometresi iletim ve terfi hattı olmak üzere, toplam 75 kilometre içme suyu hattı çalışması yapan İZSU ekipleri, yine Menemen ilçesinin Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi’nde yaklaşık 110 kilometrelik içme suyu hattı imalatını gerçekleştiriyor. İZSU’nun çalışmaları sayesinde, su kayıp kaçak oranının da asgari seviyelere inmesi hedefleniyor.
Yaklaşık 32 kilometrelik hat tamamlandı
Menemen ilçesinin Seyrek ve Villakent mahallelerinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Begüm Çakmak, “Menemen ilçesi Seyrek ve Villakent mahallelerindeki içme suyu hatlarımızın ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle su kayıp-kaçak oranında artış söz konusuydu. Bu sebeple, İZSU Genel Müdürlüğü olarak, bölgemizde içme suyu hatlarımızı yenileme çalışması başlattık. İşimiz kapsamında, 17 kilometresi Seyrek’te, 43 kilometresi Villakent’te, 15 kilometresi de iletim ve terfi hattı olmak üzere, toplam 75 kilometrelik dev bir hat imal ediyoruz. Seyrek’te 17 kilometrelik hattımız ve aynı zamanda 15 kilometrelik iletim hattımız tamamlandı. Bölge sakinlerine sağlıklı ve kesintisiz su sağlamak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.
110 kilometrelik içme suyu yatırımı
Menemen Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça Ilıpınar Mahallesi’nde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İnşaat Teknikeri Hüseyin Güneş de “İZSU Genel Müdürlüğü olarak Menemen ilçesi Emiralem ve Türkelli mahalleleri ile Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Mahallesi’nde mevcut içme suyu şebeke hattında yenileme çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 110 kilometrelik bir imalatımız söz konusu. Buradaki çalışmalarımız, ekonomik ömrünü tamamlamış eski şebeke hatlarının yenilenmesi, buna bağlı olarak gelişen arızaların giderilmesi ve de su kayıp kaçak oranının asgari seviyeye indirilmesini hedefliyor. Vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti vermek için yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Özel İzmir Zeliha Güzel Öğretim Kursu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde

CHP Aliağa İlçe Kongresi’nin 28 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı.

İzmir'de kuraklık ve azalan yağışlar barajları olumsuz etkiliyor. Geçen

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Çömlek Festivali,

Aliağa Nemport Limanı’nda dün sabaha karşı yangın çıktı. İhbar üzerine